**3 Haziran’ı Bisikletlerle Kutladılar**
3 Haziran Dünya Bisiklet Günü, Ayçiçek Bisiklet Vadisi’nde yapılan anlamlı etkinlikle coşkuyla kutlandı. Bu organizasyon, bisiklet kullanımını artırmayı hedefleyen Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlükleri işbirliği ile gerçekleştirildi. Etkinlikte, bisikletlerin güvenli kullanımı, kask ve gerekli ekipmanların rolü, ayrıca bisiklet yollarındaki kurallara dair bilgi verildi. Lise düzeyindeki 150 öğrenci, vadiyi gezerek keyifli anlar yaşadı.
**Sağlıklı Yaşama Farkındalık Kazandırıldı**
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü kapsamında, gençlere yönelik farkındalık yaratmayı amaçlayan bir program düzenledi. Bu etkinlik aracılığıyla katılımcılara, trafikte bisiklet kullanımının incelikleri, güvenlik önlemleri ve bisiklet yollarında uyulması gereken kurallar konusunda bilgilendirme yapıldı. Eğitimlerin ardından öğrenciler, bisiklet parkurunda pedal çevirdi. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen etkinliğe, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kayhan Özdemir, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Engin Kahraman ve Spor Şube Müdürü Yücel İnce gibi isimler de katılarak öğrencilere destek verdiler.
**Sağlık Standında Ölçümler Yapıldı**
Etkinlik süresince, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan sağlık standında öğrencilerin sağlık verileri alındı. Boy, kilo, tansiyon ve kan şekeri ölçümleri gerçekleştirildi. Sağlık ekibi, bu ölçümlerin akabinde öğrencilere sağlıklı yaşam tarzı, dengeli beslenme ve düzenli egzersizin önemini vurguladı. Bu uygulama, sağlık bilincinin arttırılmasına katkı sağladı. Etkinliğin sonunda öğrencilere sunulan ikramlar, katılımcılara hoş bir gün yaşattı. Doğal güzellikler içinde, hem eğitici hem de eğlenceli bir gün geçiren öğrenciler, bisiklet kullanımının güvenli ve keyifli yollarla nasıl daha iyi hale getirilebileceğini öğrenmiş oldu.