Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Dr. Şebnem Deniz Ersoy, Yeni Doğan Bebeği Evlat Edinme İddialarından Adli Kontrolle Serbest Bırakıldı

    Kuşadası’ndaki Devlet Hastanesi’nde çalışan Dr. Şebnem Deniz Ersoy, yeni doğmuş bir bebeği annesinden para karşılığı evlat edindiği iddialarıyla adli kontrolle serbest bırakıldı. Dr. Ersoy, çocuğa iyi imkanlar sunmak istediğini belirtti. Olay, bebeğin kucaktan düşmesiyle ortaya çıktı.

    Kuşadası'ndaki Devlet Hastanesi’nde çalışan Dr. Şebnem Deniz Ersoy, yeni doğmuş

    Kuşadası’nda Şok İddia: Doktorun Bebeği Evlat Edinmesi ve Serbest Kalması

    Aydın’ın Kuşadası İlçe Devlet Hastanesi’nde görevli kadın doktor Dr. Şebnem Deniz Ersoy, iddialara göre, yeni doğmuş bir bebeği annesinden para karşılığında alarak evlat edinme girişiminde bulundu. Yapılan adli kontroller sonrası serbest bırakılan Dr. Ersoy, “Bir çocuğun hayatına dokunma fırsatım oldu ve ona iyi bir gelecek sunmak istedim” dedi.

    Kaza Sonrası Olayın Ortaya Çıkışı

    Kuşadası İlçe Devlet Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak çalışan 57 yaşındaki Dr. Ersoy, yeni doğum yapan bir annenin çocuğa bakamayacağı yönündeki beyanı sonrası iddiaya göre bebeği parayla evlat edindi. Bebeği kendi evine götüren doktor, çocuk için bir bakıcıyla anlaşarak bakımını üstlendi.

    Olay, Ersoy’un 27 Temmuz’da evde bacaklarından düşürdüğü bebeği hastaneye getirmesiyle ortaya çıkarken, doktorun bebeği başka birine ait gibi göstererek hastaneye sevk etmesi durumu dikkat çekti. Hastanedeki hemşirenin fark ettiği morluklar, durumu savcılığa taşımıştı. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma sonucunda, Dr. Ersoy ve bakıcı gözaltına alındı. Çocuğun tedavisi Aydın Adnan Menderes Hastanesi’nde sürerken, doktor Ersoy’un açığa alındığı ve çocuğun annesi Özlem K.’nın Amasya’da gözaltına alındığı öğrenildi.

    Mahkeme Süreci ve Açıklamalar

    Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Dr. Ersoy, avukatıyla birlikte adliye önünde açıklamalarda bulundu. Avukatı Yunus Usta, yürütülen soruşturmanın insan ticareti iddialarıyla başladığını, fakat nihai kararın bu yönde olmadığını belirtti. Usta, Ersoy’un sadece bir çocuğa iyi imkanlar sağlama isteğiyle hareket ettiğini ifade etti.

    Dr. Ersoy, Kuşadası’ndaki halkın kendisini iyi tanıdığını ve çocuklara olan sevgisinin bilindiğini dile getirerek, “Oğlumu kaybettikten sonra evlat edinme yoluna girdim. Bir çocuğun hayatına dokunma fırsatı elde ettiğimde, ona istediğim şekilde bir gelecek sağlamak istedim. Ne yazık ki bir kaza yaşandı ve bu durum değerlendirmeye alındı” şeklinde konuştu.

    Doktor Ersoy’un bebeği evlat edinme süreciyle ilgili detaylara yanıt vermek istemediği kaydedildi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı