Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı’ndan Özel Ziyaret
Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı, yaklaşan Avrupa Şampiyonası öncesinde Bursa’da Yeşim Spor Kulübü’nü ziyaret etti. Bu anlamlı buluşmada, özel sporculara Yeşim Spor Kulübü’nün kuruluşunun 20. yılına ithafen hazırlanan etkileyici bir basketbol kitabı hediye edildi.
Basketbolun Geleceğine Işık Tutan Kitap
İtalya’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası öncesi, milli takım oyuncuları, Bursa U10 Erkekler Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Yeşim Spor Kulübü’nü ziyaret ederek saha kenarındaki dostluklarını pekiştirdi. Bu organizasyonda spora yön veren 91 değerli ismin öğütlerinin yer aldığı “Basketbolun Büyüklerinden Geleceğin Yıldız Basketbol Oyuncularına Altın Öğütler” adlı özel yayın, sporculara hediye edildi.
Hazırlanan bu kitap, genç sporcuların gelişimi ve spor kültürünün yaygınlaşması amacıyla oluşturulmuş olup, özellikle altyapı oyuncularına ilham vermesi hedefleniyor.
Sporun Birleştirici Gücü ve Destek Mesajı
Yeşim Spor Kulübü Direktörü ve Basketbol Başantrenörü Cem Çağal, ziyarette yaptığı konuşmada, kitabın yalnızca bir yayın olmadığını, aynı zamanda sporun birleştirici gücünü simgeleyen önem arz eden bir eser olduğunu vurguladı. Çağal, “Bugün Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı’nın burada olması, sporun kapsayıcı ve dönüştürücü özelliklerinin en güzel örneklerinden birini yansıtıyor. Yeşim Spor Kulübü olarak özel gereksinimi olan bireylerin spor ile buluşmasını daima destekleyeceğiz. Onların sahalardaki varlığı Türk basketboluna ilham kaynağı oluyor.” dedi.
Ziyaret, iki takım sporcularının keyifli bir hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.