Down Sendromlu Samet Balcı, Judo Şampiyonasında Altın Madalya Kazandı!

Kayseri’de yaşayan 26 yaşındaki down sendromlu Samet Balcı, Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü’nde judoya başlayarak Türkiye Özel Sporcular Judo Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Antrenörü Seher Öztürk ve destekleyen hocalarının yardımlarıyla hızla gelişen Balcı, milli takıma katılmayı hedefliyor.

Kayseri'de yaşayan 26 yaşındaki down sendromlu Samet Balcı, Kocasinan Belediyesi

Kayseri’de down sendromlu bireylerin spor alanındaki başarılarına bir yenisi eklendi. Samet Balcı, Türkiye Özel Sporcular Judo Şampiyonası’nda kazandığı altın madalya ile mutluluğunu paylaştı.

26 yaşındaki Samet Balcı, beş yıl önce Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü ile tanışarak judo sporuna adım attı. Burada hızla gelişen Balcı, kendine büyük hedefler koyarak Türkiye Özel Sporcular Judo Şampiyonası’na katıldı. Rakiplerini teker teker yenerek birincilik kürsüsüne çıkan Samet, şampiyonluk sevincini yaşadı. Şuan ise olimpiyatlar için çalışmalarına devam eden Balcı, engelleri aşma konusundaki azmiyle dikkat çekiyor.

Samet Balcı, “Hayalim judoda milli takıma girmek” diyerek hedeflerinin büyüklüğünü dile getirirken, Kocasinan Belediyesi Spor Takımı’na katılarak buradaki eğitimlerin önemine değindi. Hem eğlenceli antrenmanlar yaptıklarını hem de birbirlerine destek olduklarını belirtiyor.

Seher Öztürk, Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Judo Antrenörü, Samet’in gelişim sürecine dikkat çekerek, sporun sosyal hayata etkisini vurguladı. Öztürk, “Samet’in başarısı, başkalarına da örnek olmalı. Spor yaparak sosyal hayatın içine girmelerini sağlamak istiyoruz” dedi.

Kocasinan Belediyesi Özel Sporcular Antrenörü Uğur Arı ise, özel sporcularla ilgili faaliyetlerin 2021’de başladığını belirterek, Samet’in judo alanındaki başarısının kendilerine ilham verdiğini ifade etti. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar’a desteklerinden ötürü teşekkür eden Arı, bu tür başarıların daha çok down sendromlu bireye ulaşılması için bir adım olmasını umuyor.