Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Down Sendromlu Basketbol Takımına Başkan Genç’ten Moral Ziyareti ve Destek Mesajı

    Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı’nı makamında ağırlayarak, Avrupa Şampiyonası öncesi destek verdi. Genç, takımın başarılarına vurgu yaparak, “Onlar bizim gururumuz” dedi. Milli takım, daha önce Dünya Şampiyonası’nda ikincilik elde etmişti.

    Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Down Sendromlu Basketbol

    Başkan Genç’ten Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı’na Moral Ziyareti

    Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı’nın oyuncuları ve teknik kadrosunu makamında kabul ederek Avrupa Şampiyonası öncesinde onlara moral verdi. Başkan Genç, şampiyonada elde edilecek başarıya inandığını belirterek, “Şampiyon olacağına gönülden inanıyoruz, fakat hangi sonuç çıkarsa çıksın, bu takım her daim bizim gururumuz” dedi.

    Avrupa Şampiyonası Hazırlıkları

    Ziyaret sırasında, Down Sendromlu Basketbol Milli Takımı daha önce Dünya Şampiyonası’nda gösterdiği büyük başarı ile ikincilik elde ettiklerini hatırlatarak, 15-21 Haziran tarihleri arasında İtalya’da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonası’na odaklandıklarını ifade etti. Milli Takım Başantrenörü Ufuk Bulut, sporcuların gösterdiği azmin altını çizerek, “Uzun zaman boyunca bu bireylerin başarısız olacağı düşünülüyordu. Ancak biz onların yeteneklerini dünyaya tanıttık ve dünya ikincisi olmayı başardık. Başarı elbette çok değerli ama asıl önemli olan, bu sporcuların sosyal yaşamda aktif ve sağlıklı bir şekilde yer alabilmeleridir. Şimdi hedefimiz Avrupa’da bir şampiyonluk” şeklinde konuştu.

    Toplumda Farkındalık Yaratma Çabaları

    Başkan Genç, dezavantajlı bireylerin toplumsal hayatta daha güçlü birer birey olmaları gerektiğine vurgu yaparak, “Daima yanınızda olacağız ve desteğimizi esirgemeyeceğiz. Elde ettiğiniz başarıları takdirle karşılıyoruz. Trabzon olarak, dezavantajlı bireyler konusunda özel bir hassasiyetle hareket ediyoruz. Onlar bizim için son derece değerlidir. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ‘özürlü’ kelimesinin ‘engelli’ olarak değiştirilmesi önemli bir adım oldu. Biz ise daha ötesini hedefleyerek ‘özel birey’ kavramını benimsedik. Bu, zihniyette bir dönüşümdür. Bu alanda kaydettiğimiz ilerlemeye gerçekten gurur duyuyoruz. Gereken her türlü desteği vermeye hazırız. Avrupa Şampiyonası’nda birinci olacaklarına inanıyoruz, ancak ne olursa olsun, onlar her zaman bizim gururumuz” dedi.

    Ziyaretin en unutulmaz anlarından biri ise Rizeli milli sporcu Eren Akcanca’ya özel olarak hazırlanan Trabzonspor forması hediye edilmesi oldu. Eren’in Trabzonspor’a olan tutkusunun bir göstergesi olan bu hediyenin, onun üzerinde yarattığı mutluluk salonda coşku yarattı.