Dörtyol’da Zabıta Ekipleri, Son Kullanma Tarihini Geçen Ürünlere El Koydu

2 Min Read

Dörtyol’da Zabıta Ekipleri Gıda Üretimi İşletmelerini Denetledi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde, zabıta ekipleri gıda üretimi gerçekleştiren işletmelere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Denetim esnasında, Levent Börek isimli işletmede son kullanma tarihinin 3 yıl geride kaldığı tespit edilen dondurulmuş ürünler bulundu.

Denetimlerde Hijyen ve Güvenlik Kontrolü

Dörtyol Belediyesi, ilçe genelindeki gıda işletmelerinde yapılan denetimlere devam ediyor. Bu denetimlerin amacı, halk sağlığını korumak. Zabıta Müdürü Ali Avan liderliğindeki ekipler, pastaneler ve işlenmiş gıda satışı yapan işletmelere ağırlık vererek, ürünlerin son kullanma tarihlerini, hijyen koşullarını ve gıda güvenliği standartlarını titizlikle gözden geçirdi. Alınan denetim neticesinde, son kullanma tarihi geçmiş ürün bulundurması sebebiyle bazı işletmelere tutanak düzenlendi. Bu ürünler, zabıta ekipleri tarafından toplanarak imha edilmek üzere ayrıldı. Ayrıca, ruhsatsız faaliyet yürüten iş yerlerine eksiklerini tamamlamaları için yarına kadar süre verildi. Bu bağlamda, gelecek denetimde şartlara uymayan işletmelerin ruhsat ve hijyen kurallarına aykırılık nedeniyle kapatılacağı belirtildi.

Denetim Yüzleri Güldürmedi

Zabıta ekiplerinin Levent Börek’te gerçekleştirdiği incelemeler sırasında, soğuk hava deposunda son kullanma tarihinin üzerinden 3 yıl geçmiş dondurulmuş ürünler ortaya çıktı. İşletme çalışanı, bu ürünlerin iade olduğunu ve kendisinin bu ürünleri kullanmadığını savunsa da Zabıta Müdürü Ali Avan, bu duruma tepkisini gösterdi. “Geç kaldığınız süre 1-2 ay değil,” diyerek durumu özetledi. Ayrıca, günlerce unutulmuş ve küflenen böreklerin de bulunduğu işletmede ele geçirilen diğer son kullanma tarihi geçmiş ürünler, zabıta ekipleri tarafından imha edilmek üzere toplandı.

Bu denetimler, tüketicilerin sağlığını koruma amacı taşıyarak, gerekli standartlara uymayan işletmelere karşı etkili bir mücadele yürütüyor. Dörtyol’da gıda güvenliği için attığı adımlar ile belediye, vatandaşların sağlıklı gıdaya ulaşmasının önünü açmayı hedefliyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version