Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Dörtyol’da Halk Ekmek Uygulaması Büyük İlgi Görüyor: Fiyatlar 7 TL, Uzun Kuyruklar Oluşuyor

    Hatay’ın Dörtyol ilçesinde belediye, halk ekmek kulüpleri aracılığıyla 220 gram ekmeği 7 TL’ye sunuyor. 15 TL olan piyasadaki fiyat nedeniyle vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Halk Ekmek uygulaması, dar gelirli aileler için önemli bir destek sağlarken, vatandaşlar fiyatların sabit kalmasını talep ediyor. 63 yaşındaki Özdemir Akman, bu hizmetten memnun olduğunu dile getirerek zam yapılmamasını istedi.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Halk Ekmek Projesi ile Dörtyol’da Ekmek Fiyatı Düşüyor

    Hatay’ın Dörtyol ilçesinde belediye tarafından hayata geçirilen Halk Ekmek uygulaması, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor. Dörtyol’da market ve fırınlarda ekmek fiyatlarının 15 TL’ye çıkması nedeniyle, belediyenin sunduğu 7 TL’lik ekmekler için uzun kuyruklar oluşuyor.

    Uygulamanın Detayları ve Faydaları

    Hatay genelinde fırıncılar odasının aldığı karar gereği, 200 gram somun ekmek fiyatı 15 TL olarak belirlendi. Ancak Dörtyol Belediyesi, kendi imkanlarıyla ürettiği ve halk ekmek noktalarında satışa sunulan 220 gram ekmeği sadece 7 TL’ye satıyor. Bu durum, özellikle dar gelirli vatandaşlar için büyük bir avantaj sağlıyor. Ekmek almak isteyenler, bu uygulamaya yoğun ilgi gösterirken, halk ekmeğin kısa sürede tükendiği belirtiliyor.

    Belediyenin Halk Ekmek projesinin devam etmesini isteyen vatandaşlar, fiyatlarda herhangi bir yükseliş olmaması talebinde bulundu.

    Vatandaşlardan Gelen Yorumlar

    Halk Ekmek uygulamasından duyduğu memnuniyeti ifade eden 63 yaşındaki Özdemir Akman, “Gerçekten çok memnunuz. Dışarıda ekmek 15 lira, burada yalnızca 7 lira. Ben 7 kişilik bir aileye bakıyorum, dışarıdan ekmek almak için ayda oldukça fazla para harcamak zorundayım. Ancak burada çok daha uygun bir fiyata ekmek alabiliyorum. Tek dileğim bu fiyatın devam etmesi” şeklinde konuştu.

    Halk Ekmek personelinden Esin Aslantaş ise, “Belediye başkanımızın göreve gelmesinin ardından birçok faydalı projeye imza atıldı. Yaklaşık bir yıldır sunduğumuz Halk Ekmek hizmetinde günlük ortalama 600 ekmek satıyoruz. Ekmeklerimiz taze ve kaliteli. Bu hizmetten dolayı halkımız memnun kaldı. Belediye başkanımıza böyle bir hizmeti sunduğu için teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

    Halk Ekmek uygulamasının, Dörtyol’da yaşayanlar için sunmuş olduğu ekonomik çözüm, yerel halk tarafından takdirle karşılanıyor.