ABD Başkanı Trump ve Katar Yetkilileri New York’ta Bir Araya Geldi
ABD Başkanı Donald Trump, Katar’ın Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al-Thani ile önemli bir akşam yemeği düzenlemek üzere New York’ta bir araya geldi.
Ele Alınan Konular ve Katılımcılar
Doha’daki Hamas müzakere heyetine yönelik İsrail’in gerçekleştirdiği saldırının etkileri sürerken, bu kritik buluşma gerçekleştirildi. Trump, ünlü Casa Cipriani restoranında gerçekleşen yemekte Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un da yer aldığını bildirdi. Yemek sonrası Truth adlı sosyal medya hesabında bir fotoğraf paylaşan Trump, “Casa Cipriani’deki diğer misafirler, benim ayrıldığımı duyduklarında alkışladı” diye yazdı.
Bunun yanı sıra, Katar’ın Washington Büyükelçiliği’nde görevli Hamad Al-Muftah da X platformu üzerinden bir paylaşım yaparak “ABD Başkanı ile muhteşem bir akşam yemeği yedik. Az önce sona erdi” ifadelerine yer verdi. Yemekte, İsrail’in Katar’a olan saldırılarının ele alındığı belirtilirken, Beyaz Saray’dan bu toplantıya dair henüz resmi bir yorum yapılmadı.