Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Donald Trump: “Rusya-Ukrayna ateşkesi için bir veya iki hafta içinde anlaşmaya varabiliriz”

    ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Avrupa liderleriyle görüştü. Trump, yakında bir ateşkes anlaşmasına varılabileceğini belirtirken, Zelenskiy güvenlik garantilerine vurgu yaptı. Avrupalı liderler de savaşı sona erdirmek için acil adım atılması gerektiğini vurguladı.

    ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir

    Trump’tan Ukrayna İle İlgili Ateşkes Açıklaması

    ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve birçok Avrupa lideriyle gerçekleştirdiği toplantının ardından, Rusya-Ukrayna arasında olası bir ateşkesle ilgili umut verici açıklamalarda bulundu. Trump, “Bir veya iki hafta içinde bir anlaşmaya varabiliriz” dedi.

    ABD’nin önde gelen isimlerinden oluşan bir heyetle, Ukrayna’daki çatışmaları sona erdirmek ve barış müzakereleri hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için bir araya gelen Trump, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Burası çok özel bir yer ve sizleri burada ağırlamak büyük bir onur. Bugün Savaşın sona ermesi için kritik görüşmeler gerçekleştirdik. Nihai hedefimiz basit: İnsanların ölümüne son vermek. Bu savaşı sonlandırabileceğimize yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

    Zelenskiy: Güvenlik Garantileri Üzerine Vurgu

    Ukrayna lideri Zelenskiy, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, güvenlik garantilerinin hayati önem taşıdığını ifade etti. “Birçok ülke, halkımız ve bizler bu savaşın son bulmasını arzuluyoruz” diyen Zelenskiy, ABD’nin güvenlik garantilerini sağlamasının önemine dikkat çekti. “Savaşta esirlerin takası ve kaçırılan çocuklarımızın ailelerine dönüşü için gösterdiğiniz çabalar tarihsel bir önem taşıyor” şeklinde konuştu.

    Avrupa Liderlerinden Ortak Ses

    Toplantıya katılan diğer liderler de Ukrayna’nın barış sürecine dair beklentilerini dile getirdi. NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, “Ateşkes sağlamak için acil adımlar atmalıyız” derken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “NATO’nun aktif bir rol alması gerekiyor” ifadesini kullandı. İngiltere Başbakanı Keir Starmer ise toplantının Beyaz Saray açısından önemli bir başlangıç olduğunu belirtti.

    Almanya ve İtalya’dan Destek Mesajları

    Almanya Başbakanı Friedrich Merz, müzakerelerin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi için ateşkes gerektiğini vurguladı. İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de, barışa ulaşmanın birleşik çabalarla mümkün olduğunu ifade ederek, “Biz her zaman Ukrayna’nın yanındayız” dedi.

    Sonuç Olarak

    Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb, son günlerde barış sürecindeki ilerlemenin önemli olduğunu belirterek, “Güvenlik garantileriyle ilgili atılacak adımlar bu toplantının önemli bir çıktısı olmalı” dedi. Avrupa’nın çeşitli liderlerinin, Rusya-Ukrayna savaşına dair ortak bir duruş sergilemesi, bölgedeki istikrar için büyük bir umut vad ediyor.