Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde uzun süre gazetecilik kariyerine sahip olan Nezir Çelik, İzmir’de bir kalp krizi geçirmesi sonucunda yaşamını yitirdi.
Bölge medyasının önde gelen isimlerinden biri olan Nezir Çelik, Doğubayazıt Gazetesi ile birlikte aynı isimli internet haber sitesinin kurucusu ve yayın yönetmeni olarak uzun yıllar hizmet verdi. Daha önce iki kalp krizi geçiren ve anjiyo olan Çelik, kalp sağlığıyla ilgili rutin kontroller amacıyla gittiği İzmir’de bir kez daha kalp krizi geçirdi. Tüm müdahale çabalarına rağmen hayata tutunamayan Çelik’in vefatı, Ağrı basın camiasında derin bir üzüntü yarattı.
Ağrı Çalışan Gazeteciler Cemiyeti, Çelik’in vefatıyla ilgili yayımladığı mesajda, “Doğubayazıt ilçemizde uzun yıllar gazetecilik yapan kardeşimiz Nezir Çelik’in kalp krizi nedeniyle hayatını kaybettiğini büyük bir acıyla öğrendik. Değerli meslektaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” şeklinde ifadelerde bulundu.