Doğu Anadolu Canlı Hayvan Borsası, Çiftçilerin Umut Kaynağı Oluyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin büyük yatırımlarından biri olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Borsası, şehir ve çevresi için adeta bir umut kaynağı haline geldi.
“Avrupa’nın en büyük tesisi” unvanını elinde bulunduran bu borsa, son beş yıl içinde 2 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Kurban Bayramı yaklaşırken, borsa besiciler için umut verici bir atmosfer sunuyor. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, bu yatırımı değerlendirirken, “Bu büyük tesis yalnızca Erzurum’un değil, aynı zamanda Doğu Anadolu’daki hayvancılık sektörünün gelişimine de katkı sağlıyor. Şehrimizdeki hayvan varlığı 1 milyon 250 bin iken, bu sayı bölgemizle birlikte 2 milyon 500 bine ulaştı. Erzurum, sektördeki dinamiklerin kalbinin attığı yer” ifadelerini kullandı. Sekmen, Doğu Anadolu Canlı Hayvan Borsası’nın, Türkiye’de ve Avrupa’da bir model teşkil ettiğini vurguladı.
Tarım Yatırımları Erzurum’u Yükseltiyor
Başkan Sekmen, tarım ve hayvancılık alanındaki yatırımların hem şehir hem de bölge çiftçilerine büyük katkılar sunduğunu belirterek, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız projeler, çiftçilerimize umut verdi. Et ve Et Ürünleri Entegre Tesisi, Doğu Anadolu Canlı Hayvan Borsası, canlı hayvan pazarları, mobil mezbahalar ve sulama sistemleri gibi birçok yatırımla Erzurum’u zirveye taşımayı başardık” dedi.
Besiciler: “5 Yılda Altın Dönemi yaşıyoruz”
Hayvancılıkla geçimini sağlayan besiciler, bu tesisin sağladığı katkılardan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Besiciler, “Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e minnettarız. Doğu Anadolu Canlı Hayvan Borsası, 5 yılda bölgemizin altın dönemini yaşamasını sağladı. Burada yerel düzeyde ticaret işlemleri gerçekleştirmekteyiz. Bu konforu bizlere sunan Başkan Sekmen’e teşekkür ederiz” şeklinde görüşlerini aktardı.