Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, girişimci Serdar Güneş’in açtığı salatalık serası 20 aileye istihdam sağlıyor ve günde 4 ton ürün üretiyor.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Serdar Güneş, devletten aldığı destekle 10 bin metrekarelik salatalık serası kurarak 20 kişiye istihdam sağlıyor. Günde 4 ton salatalık üreten Güneş, ikinci sera açmayı planlayarak istihdamı 60’a çıkarmayı hedefliyor.

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde Serdar Güneş, devletten aldığı destekle 10 bin

Diyarbakır’da Girişimcilik Rüzgarı: Salatalık Serası ile Yeni İstihdam Alanları Yaratıldı

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde, devletten alınan destekle kurulan 10 bin metrekarelik salatalık serası, bölgedeki girişimciliği canlandırıyor. Girişimci Serdar Güneş, burada gerçekleştirdiği projeyle toplamda 20 kişiye iş imkânı sunarak günlük 4 ton salatalık üretmeyi başardı.

Ergani’de Salatalık Üretimi ve Gelecek Planları

Veteriner hekim kimliğiyle tanınan Güneş, Ergani’nin Güneştepe Mahallesi’nde 10 bin metrekarelik bir kapalı alanda salatalık serası açtı. Zorlu emekler sonucunda bu serada istihdam sağlarken, gün içerisindeki üretimiyle de bölgeye önemli katkılarda bulunuyor. İlk serasını devletten aldığı destekle kuran Güneş, ilerleyen dönemlerde ikinci bir sera daha inşa ederek istihdam sayısını üç katına çıkarmayı ve üretimi artırmayı planlıyor.

Güneş, faaliyetlerine 2017 yılında hayvancılıkla başladıklarını ve 2025’te sera kurmayı hedeflediklerini ifade etti. “Sera tesisimizin kapalı alanı 10 bin metrekare. Günümüzde bu alanda salatalık üretmekteyiz, ilerleyen zamanlarda marul ve domates gibi çeşitli ürünler de yetiştirmeyi planlıyoruz. Bölgemizde daha önce seracılıkla ilgili bir girişim yoktu; sera ürünleri genellikle Antalya ve Adana’dan sevk edilmekteydi. Biz bu boşluğu değerlendirerek, yerel üretim yapabileceğimizi gösterdik. Günlük ortalama 4 ton salatalık üretiyoruz ve bu ürünleri zincir marketlere, farklı illere ulaştırıyoruz.” şeklinde konuştu.

Devlet Destekleri ile Büyüyen İşletme

Güneş, seranın faaliyete geçtiği andan itibaren devlet destekli kredilerle ilerlediklerini belirtti. “Devletimiz bu süreçte bizlere önemli destekler sunmakta; seracılık için sağlanan kredilerin büyük bir kısmı sübvanse edilmekte. Bu sayede ilk serayı kurduk ve şimdi ikinci bir sera açmayı hedefliyoruz. Bu adımla birlikte hem bölgemizdeki ürün çeşitliliğini artırmayı hem de yerel ekonomik kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Güneş, ayrıca, “Sürekli artan nakliye ve yakıt maliyetleri göz önüne alındığında, yerel üretimin sağlanması hem satıcılar hem de üreticiler için büyük fayda sağlayacak. Günlük taze ürün sağlayarak hem sektördeki açığı kapatmayı hem de bölgemizin ekonomik dinamiklerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Şu anda seramız, Diyarbakır bölgesindeki en büyük kapalı alanlı seralardan biri ve ikinci sera açıldığında, en büyük sera olma özelliğini taşıyacağız. Bu projemizle, şu an 20 aileye ekmek kapısı açarken, ikinci sera ile bu sayıyı 60’a çıkarmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.