Diyarbakır’daki Nostaljik Stüdyo: 20 Metrekareyle Geçmişe Yolculuk

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki 20 metrekarelik stüdyo, nostalji ve teknoloji tutkusunu bir araya getiriyor. Kurucu Muhittin Akbey, gençlerin buradaki nostaljik atmosfere ilgi gösterdiğini belirterek, kaset koleksiyonunu kültürel miras duygusuyla sürdürüyor.

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 20 metrekarelik stüdyo, nostalji ve teknoloji tutkusunu

Sur’da Nostalji ve Teknolojinin Buluştuğu Bir Stüdyo

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde 20 metrekarelik bir alanda faaliyet gösteren stüdyo, yarım asrı aşkın süredir nostaljik bir atmosfer yaratmaya ve teknoloji tutkusunu yaşatmaya devam ediyor.

Mesleğinin Aşkı: Muhittin Akbey

Stüdyonun sahibi Muhittin Akbey, çocukluğundan beri ses kaydı konusunda büyük bir tutku besliyor. Bu ilgi, onu kendi mesleği üzerine yoğunlaşmaya yönlendirdi. Akbey, yıllar boyunca sürdürdüğü bu işteki heyecanını asla kaybetmediğini belirtiyor. Gençlerin stüdyoya olan ilgisinin giderek arttığını dile getiren Akbey, özellikle 1980’ler ve 1990’lar dönemini yaşamayan gençlerin nostalji duygusuyla buraya geldiğini ifade etti. Akbey, “Eski şarkıları arayanlar ya da burada kendi izlerini bulmak isteyen gençler var. Bu durum, onları son derece mutlu ediyor” dedi.

Kaset Koleksiyonu: Bir Kültürel Miras

Akbey, sahip olduğu kaset koleksiyonu hakkında da bilgi verdi. “Yaklaşık 100 yıllık birikimim mevcut. Türkiye’de üretilmiş neredeyse tüm kasetleri topladım. Bu koleksiyon ticari bir amaca değil, tamamen keyif ve kültürel miras duygusuyla oluşturuldu” dedi. Ayrıca, kasetlerin günümüzde hatıra eşyası olarak değerlendirildiğini vurgulayan Akbey, “Bazı insanlar kasetleri, tıpkı bir tabak ya da çanak gibi hediyelik eşya olarak alıyor ve hatıra olarak saklıyorlar” şeklinde konuştu.

Geçmiş ile Geleceğin Buluştuğu Yer

Teknolojinin hızla değiştiği bir dönemde, hem analog hem de dijital dünyayı bir araya getiren bu stüdyo, geçmiş ile geleceği buluşturan önemli bir mekan olarak öne çıkıyor.