Diyarbakır’daki Öğrenciler İOKBS’de Başarı Gösterdi
Diyarbakır’da eğitimde iz bırakan Abdullah Tivnikli Fen, Sosyal Bilimler ve Teknoloji Anadolu Lisesi’ne bağlı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, 2025 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’nda (İOKBS) gösterdikleri başarılı sonuçlarla dikkat çekti.
Öne Çıkan Performanslar
Özellikle Cihangir Samed Sönmez, sınavda 500 puan elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Diğer öğrenciler de etkileyici sonuçlarla öne çıktılar; Talha Durmaz 492 puan, Taha Tekin 494 puan ve Erdoğan Umut Akay 495 puan alarak bu başarı tablosunu zenginleştirdiler. Bu sonuçlar, Diyarbakır’ın eğitim alanındaki potansiyelini bir kez daha gözler önüne sererken, öğrenciler gelecek hayallerine bir adım daha yaklaşmış oldu.
Başarıda Ortak Hareketin Önemi
Eğitimciler ve aileler, bu başarıların arkasındaki en büyük faktörlerden biri olarak gösteriliyor. Türkçe öğretmeni Kenan Demiroğlu, öğrencilerle sürekli iletişim halinde olduklarını, bu iletişimin devamlılığının başarının anahtarı olduğunu vurguladı.
Sosyal Bilgiler öğretmeni Fatma Sılgan ise, öğrencilerine sürekli soru çözdürdüklerini ve sonrasında bu soruların analizlerini yaptıklarını belirtti. Aynı zamanda veli ile olan bağlantılarının da önemli olduğunu ifade etti.
Öğrenci Görüşleri
Taha Tekin’in annesi Fatma Tekin, oğlunun başarısında okulun ve öğretmenlerin rolünün büyük olduğunu dile getirerek, eğitimin disiplin ve düzen gerektirdiğini belirtti.
Cihangir Samed Sönmez, sınavdan önceki düzenli çalışmanın önemine değinerek, derslere dikkat etmeye çalıştığını ve hocalarının destekleriyle bu başarıyı elde ettiğini söyledi.
Talha Durmaz ise, her gün düzenli çalışmanın getirdiği başarının farkında olduğunu, heyecanının kendisine yanlış yaptırdığını ifade etti.
Taha Tekin, öğretmenlerinin ders anlatırkenki başarısı sayesinde bu sonuçları elde ettiğini, teknoloji alanında bir kariyer hedeflediğini aktardı.
Erdoğan Umut Akay, düzenli çalışmanın meyvesini aldıklarını belirterek, gelecekte başarılı bir doktor olmayı hedeflediğini butlayarak, bunun için işini en iyi şekilde yapma arzusunda olduğunu dile getirdi.
Bu başarılar, Diyarbakır’daki eğitim kalitesinin artmakta olduğunu gösterirken, öğrencilerin geleceği için umut verici bir tablo sunuyor.