Diyarbakır’da Sokak Köpekleri Saldırıları Sonrasında 12 Başıboş Hayvan Barınağa Alındı

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, sokak köpeklerinin saldırıları mahalle sakinlerinde korku yarattı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 26 Mart-14 Nisan arası 12 köpeği toplayarak barınağa götürdü. Sakinler, çözüme yönelik çağrılarda bulundu.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde, sokak köpeklerinin saldırıları mahalle sakinlerinde korku yarattı.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde, sokak köpeklerinin neden olduğu saldırılar ve bu hayvanların toplu halde bulunarak yarattığı rahatsızlık, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Vatandaşların şikayetleri üzerine, Büyükşehir Belediyesi ekipleri 12 başıboş köpeği toplayarak barınağa yerleştirdi.

Talaytepe Mahallesi’nde, sokak köpeklerinin saldırgan davranışları mahallenin sakinlerinde kaygı yarattı. Güvenlik kameralarındaki kayıtlarda, bir kadını yere düşüren sokak köpeklerine güvenlik görevlilerinin son anda müdahale ettiği görülüyor. Bir diğer kayıtta ise, markete gitmek isteyen bir anne ve çocuğuna köpeklerin saldırarak paniğe sebep olduğu gözlemlendi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 26 Mart ile 14 Nisan tarihleri arasında 12 saldırgan köpeği toplayarak barınağa götürdü.

Ferhat Ateş isimli bir müşteri, bulunduğu çevrede çok sayıda köpek olduğunu ve bu köpeklerin çocuklara saldırdığını belirterek, markete çocukları gönderemediklerini ve akşam saatlerinde dışarı çıkmaktan korktuklarını ifade etti. Yetkililerin bir çözüm bulmasını isteyen Ateş, “Biz, hayvanlara zarar verilmesini istemiyoruz. Barınaklara götürülüp rehabilite edilebilirler. Amacımız, bu hayvanların kontrol altına alınması ve halkın, özellikle çocukların güvenliğinin sağlanması” dedi. Ateş, çocuklarının sabah erken saatte okula gitmekte olduğunu ve akşam eve dönerken tedirgin olduklarını dile getirdi.

Fikri Yıldırım da, eşine ve oğluna köpeklerin saldırdığını, şikayetlerine rağmen sadece birkaç köpeğin toplandığını ileri sürdü. Yıldırım, “Belediye ile 3 aydır görüşme yapıyorum ama dikkate alınmıyor. Burada 30’dan fazla köpek var ve yetkililer bu duruma kayıtsız kalıyor” dedi. Oğlunun köpeklerin peşinden kaçarken caddeye fırladığını belirten Yıldırım, bir olayda da küçük oğlunun annesiyle markette bulunduğu sırada köpeklerin aniden saldırdığını ve tehlikeden son anda kurtulduklarını anlattı.

Süleyman Toprak ise, sabahleyin eşinin çığlığıyla uyandığını ve sitede bir çocuğa köpeklerin saldırdığını aktardı. Kız kardeşinin bu korkuyla işe gidemediğini söyleyen Toprak, CİMER üzerinden şikayette bulunduklarını ve belediyeyi sürekli aramalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Toprak, “Ekiplerin sadece birkaç köpeği almasını beklemekten başka bir şey olmuyor. Çocuklarımız okula gidip gelemez hale geldi” diye ekledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Hayvan Barınağı Birimimiz, vatandaşlarımızdan gelen şikayetler doğrultusunda Talaytepe Mahallesi’nde kapsamlı bir çalışma yürütmüştür. 26 Mart-14 Nisan arasında toplam 12 saldırgan köpek güvenli bir şekilde barınağa alındı. Saldırgan hayvanlarla ilgili şikayetlere büyük bir ciddiyetle yaklaşarak halkın can güvenliğini öncelikli olarak gözetiyoruz. Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi olarak talep ve şikayetleri 7/24 değerlendiriyoruz” ifadeleri yer aldı.