Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Diyarbakır’da “Şiddetsiz İletişim Yoluyla Yolda Sanat” Projesi Kapsamında Eğitim Programı Başarıyla Devam Ediyor

Diyarbakır’daki “Şiddetsiz İletişim Yoluyla Yolda Sanat” projesi çerçevesinde 60 öğretmen, sanat temelli uygulamalarla iletişim becerilerini geliştirme fırsatı buldu. Proje koordinatörü Nevzat Can, eğitimin öğretmenlerin iletişimdeki zorlukları aşmalarına yardımcı olduğunu vurguladı. Hazal Kaya ise sanatsal ifade yöntemleriyle eğitimlerin ikinci aşamasının Aralık’ta yapılacağını belirtti. Eğitimler, katılımcılar arasında olumlu etkileşim sağlıyor.

Bu haberin fotoğrafı yok

Diyarbakır’da Şiddetsiz İletişim Eğitimi Devam Ediyor

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bütün Çocuklar Bizim Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen “Şiddetsiz İletişim Yoluyla Yolda Sanat” Projesi kapsamında öğretmenler için düzenlenen eğitim programı sürüyor.

Kayapınar Adnan Menderes Anadolu Lisesi’nde gerçekleşen eğitime, Diyarbakır’ın 17 farklı ilçesinden 60 öğretmen katılım gösterdi. Eğitime katılan öğretmenler, sanat odaklı uygulamalar aracılığıyla şiddetsiz iletişim, empati ve pozitif okul iklimi gibi konularda etkileşimli faaliyetlerde bulundu. Eğitim süresince öğretmenler, sınıf içindeki uygulamalar ve örnek olaylar üzerinden deneyimlerini paylaştı. Bu bölümde, şiddetsiz iletişimi sanatsal yöntemlerle ifade etmeye odaklanılacak ve yolda sanat etkinlikleri ile uygulamalı eğitim fırsatları sunulacak. Katılımcılar, drama, görsel sanatlar ve ifadelendirme yöntemleri ile iletişim becerilerini geliştirme şansı bulacak. Eğitim programının, öğretmenlerin iletişim becerilerini güçlendirerek öğrencilerle daha etkili ve anlayış temelli ilişkiler kurmalarına yardımcı olması hedefleniyor.

Proje Koordinatöründen Açıklamalar

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Nevzat Can, “Şiddetsiz İletişim” eğitimini 66 öğretmenle gerçekleştirdiklerini belirtti. Can, “Bu proje, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bütün Çocuklar Bizim Derneği iş birliği ile yürütülmektedir. Amaç, sınıf öğretmenlerimizin şiddetsiz iletişim yoluyla kendilerini geliştirmelerine olanak tanımak ve burada kazandıkları bilgi ve becerileri sınıflarına taşıyabilmeleridir. Eğitimler, oldukça yapılandırılmış ve nitelikli bir şekilde sürdürülüyor. Proje iki aşamadan oluşmakta; ilk aşamada şiddetsiz iletişim eğitimi verildi, ikinci aşamada ise Aralık’ta ‘Şiddetsiz İletişim Yoluyla Sanat’ çalışması yapılacak. Öğretmenlerden aldığımız geri dönüşler oldukça olumlu. Kazandıklarını sınıflarına taşımaları bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.

Proje Sorumlusundan Bilgilendirme

Bütün Çocuklar Bizim Derneği Proje Sorumlusu Hazal Kaya, projenin iki aşamalı olduğunu açıkladı. Kaya, “Şiddetsiz İletişim Yoluyla Yolda Sanat Projesi, Bütün Çocuklar Bizim Derneği, Şiddetsiz İletişim Eğitmenleri ve Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilmektedir. Eğitim, 66 öğretmene ulaşmak üzere tasarlandı ve oldukça etkili bir şekilde sürdürülüyor. Projenin temel amacı, öğretmenlerin mesleki hayatlarında karşılaştıkları zorlukları aşmaları için yeni araçlar sunmaktır” şeklinde konuştu.

Eğitimdeki Etkileşim ve Geri Dönüşler

Şiddetsiz İletişim Eğitmeni Gizem Alav Şapçı, öğretmenlerle başlangıçta kişisel iletişim kurma üzerine çalışmalar yaptıklarını belirtti. Şapçı, “Öğretmenlerin sınıf ortamındaki duygularını anlamaları ve kendilerine empati ile yaklaşmalarının önemi büyük. Eğitimde, öğretmenlerin daha iyi bir empati kurabilmesi üzerine odaklandık. Ayrıca, çatışma çözümü konusunu da ele almakta, sağlıklı iletişim geliştirmek için işbirliği yapıyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan öğretmenlerden Mülkiye Kösek, bu eğitimlerin sadece öğretmenler için değil, veliler için de önemli olduğunu belirterek, “Bu tür eğitimlerin yaygınlaşması gerektiğine inanıyorum. Duygularımızı yönetmeyi ve empati kurmayı öğrendim. Benim için büyük bir katma değer sağladı” dedi.

Didem Selimoğlu ise programın iletişim konusuna duyusal esneklik kazandırdığını belirterek, öğrencilerle gerçekleştirecekleri aktivitelerde bu bilgileri uygulamak için heyecanlandığını ifade etti.