Diyarbakır’da Ekim Ayında Sıcaklık Düşüşü
Ekim ayının ilk günleriyle birlikte Diyarbakır’daki sıcaklıklar 28 dereceye kadar geriledi. Bu değişim, kentin simgelerinden biri olan Anzele Parkı’nın havuzuna çocukların ilgisini artırdı.
Çocuklar Anzele Havuzu’nda Serinliğin Keyfini Çıkarıyor
Kavurucu yaz günlerinin ardından serin havanın hakim olduğu Diyarbakır’da, çocuklar Anzele Havuzu’nda eğlenmek için akın ediyor. Sur ilçesinde bulunan tarihi Anzele havuzunu tercih eden çocuklardan biri olan İbrahim Karakuş, güneşin öğle saatlerinde hala sıcak hissettirdiğini belirterek, “Yazın sıcak günlerinde burada oluyorduk, bu yüzden şimdi de Anzele havuzuna geldik.” ifadelerini kullandı.
Baran Yorgun, havaların sıcak kalmasına rağmen artık serinlemeye başladığını aktarırken, “Bugün geldik ama ilerleyen günlerde buraya gelmeyeceğiz. Önümüzdeki yaz tekrar geleceğiz.” dedi.
Bir diğer çocuk Yiğit Solmuş ise annesinden izin alarak arkadaşlarıyla birlikte havuzda vakit geçirdiğini söyledi. Eğlenceli saatlerin tadını çıkaran çocuklar, sıcakların yerini serin havalara bıraktığı bu dönemde suyla dolu havuzda zaman geçirmenin keyfini yaşıyor.