Diyarbakır’da Dünya Diyabet Günü Etkinliği Gerçekleştirildi
Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla çocuklara özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlik, diyabetli çocukların farkındalığını artırmaya yönelik olarak her yaştan katılım sağlandı.
Palyaço Gösterileri ve Eğlenceli Aktiviteler
Açık hava ve kapalı alanlarda gerçekleştirilen programda çocuklar için palyaço gösterileri, müzik ve dans şovları, yüz boyama etkinlikleri, çeşitli oyunlar ve atölyeler gibi birçok eğlenceli aktivite yer aldı. Etkinlik sonunda, çocuklar mavi balonları gökyüzüne bırakarak diyabet farkındalığına destek sundu.
Ayrıca sağlık uzmanları, etkinlik süresince diyabet yönetimi, sağlıklı beslenme ve günlük takip konularında çocuklar ve ailelerine bilgi vererek farkındalık oluşturdu. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, yapılan etkinliklerin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:
Farkındalık ve Bilinçlenmenin Önemi
“Çocukluk çağı diyabetinin takibi ve yönetimi, eğitim gerektiren bir süreçtir. Bu tür organizasyonlar, çocukların moralini artırmanın yanı sıra ailelerde diyabet yönetimi hakkında bilinç oluşturuyor. Farkındalık, bilgilendirme ve destek, diyabetle mücadelede en güçlü araçlarımızdır.”
Etkinlik boyunca ortaya çıkan renkli görüntüler, aileler ve çocuklar için unutulmaz anlar oluşturdu. Hastane yetkilileri, gelecekte de çocuklara yönelik farkındalık projelerinin devam edeceğinin altını çizdi.


