Diyarbakır’da Boğulma Vakalarına Karşı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi Hazırlıklarını Tamamladı

2 Min Read

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin Su Altı Kurtarma Ekibi, Yaz İçin Hazırlıklarını Tamamladı

Diyarbakır’da havaların ısınması ile birlikte boğulma olaylarına hızlı müdahale edebilmek amacıyla Su Altı Arama Kurtarma ekibi gerekli hazırlıklarını gerçekleştirdi.

İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde su altında kaybolan veya tehlikede olan bireyleri bulmak ve kurtarmak için görev yapan bu ekip, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte çalışmalarını tamamlama aşamasına getirdi.

Uzmana Dönüşen Ekip

Antalya’da nisan ayında alınan kapsamlı eğitim sonucunda ekipteki personel sayısı 12 kişiye yükseltildi. Su Altı Arama Kurtarma ekibi, özellikle kent genelindeki su altı kurtarma faaliyetlerine katılabileceği gibi, gerektiğinde kent dışındaki bölgelere de hizmet verebilecek donanıma sahip.

Dalgıçlar, su üstü ve su altı kurtarma operasyonları için daima tetikte olacak.

Uzman Ekibin Faaliyetleri Hakkında Bilgi Verildi

Su Altı Arama Kurtarma Ekibi Amiri Mehmet Ercan Baran, Antalya’da alınan eğitimlerin ardından ekibin uzmanlık seviyesinin yükseldiğini belirtti. Baran, “Ekip olarak profesyonel bir biçimde Diyarbakır’a hizmet vermekteyiz. Derin dalış, gece dalışı, mağara dalışı ve batık dalışı eğitimleri alındı. Eğitimler oldukça verimli geçti ve şu anda dalgıç ekiplerimiz hazır bir şekilde beklemektedir,” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Boğulma Olaylarına Karşı Dikkat Uyarısı

Yüksek sıcaklıkların etkisiyle Diyarbakır’da, özellikle çocukların suya girerek serinlemek istemeleri sonucu boğulma olayları meydana geldi. Bu duruma dikkat çeken Baran, acı olayların önlenmesi açısından uyarılarda bulundu. Baran, “Diyarbakır, nehirler, göller, akarsular ve barajlarla çevrili bir bölgede yer alıyor. Ailelerden talebimiz çocukları suya girilmesi tehlikeli olan alanlardan uzak tutmalarıdır. Dicle Nehri’ne çok yakın bir yerdeyiz ve debisinin bilinmediği konusunda sürekli uyarılarda bulunmaktayız. Ayrıca sulama kanallarında da sık sık boğulma olayları yaşanıyor; bu alanlardan da uzak durulmasını öneriyoruz,” dedi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version