Dava Süreci
Diyarbakır'da, 19 Mayıs 2025 tarihinde yanmış bir kamyonette cesetleri bulunan Remzi (49) ve oğlu Muhammet Sati'nin (15) davasında önemli gelişmeler yaşandı. Duruşma, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde başladı ve 7 sanıktan 5'i tutuklu olarak yargılanıyor.
Suç İtirafı
Duruşmaya, tutuklu sanıklar A.M.İ, İ.K, M.D, M.K ile tutuksuz sanıklar A.Ö. ve O.K katıldı. Remzi Sati'nin eşi Filiz Sati de duruşmada hazır bulundu. Tutuklu sanık A.M.İ., Remzi'ye hayvan sattığını ve olay günü tartıştıklarını belirterek, 'Oğlunun orada olduğunu görünce yalnız konuşmak istedim. Tutamadım kendimi ve aracın içerisinde vurdum. Olaydan sonra aracı yaktım,' dedi.
Aile İtirazı
Filiz Sati, sanık A.M.İ. ile eşinin ortak iş yaptığını ve olaydan önce bir sorun yaşandığını ifade etti. 'Eşimle ortaktın, çocuğumdan ne istedin?' diyerek gözyaşları içinde konuştu. Duruşmada sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Mahkeme Kararı
Mahkeme, A.M.İ. dışında diğer dört sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı haziran ayına erteledi.





