Diyarbakır Merkezli Dolandırıcılık Operasyonunda 28 Şüpheli Tutuklandı, 641 Milyon TL’lik İşlem Hacmi Tespit Edildi

Editör
1 Min Read

Diyarbakır Merkezli Dolandırıcılık Operasyonu: 28 Tutuklama

Diyarbakır’ın merkez üssü olduğu nitelikli dolandırıcılık operasyonu, 11 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bu süreçte yakalanan şüphelilerden tam 28’i tutuklandı. Şüphelilerin, sosyal medya platformları aracılığıyla “güvenli ödeme yöntemi” vaadiyle gerçekleştirdikleri işlemlerin toplam hacmi Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) verilerine göre 641 milyon lirayı buldu.

Siber Suçlarla Mücadele Şubesinin Kapsamlı Çalışması

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şubesi, sahte sosyal medya hesapları üzerinden vatandaşları dolandıran bu şebekeye karşı kapsamlı bir operasyon gerçekleştirdi. Araştırmalar sonucunda, bu kişilerin özellikle ikinci el eşya alım satım yapan bireyleri hedef aldıkları ve sistematik bir şekilde “nitelikli dolandırıcılık” suçunu işledikleri ortaya çıkarıldı.

Operasyonun Detayları ve Sonuçları

24 Ekim 2025 tarihinde Diyarbakır merkezli olarak başlatılan bu operasyonda, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Muğla, İzmir, Hatay, Kahramanmaraş ve İstanbul illeri de yer aldı. Operasyon gerçekleştirilirken, şüphelilerle bağlantılı tüm banka ve kredi kurumlarına ait hesaplar da donduruldu.

Adli süreçlerin ardından, 28 şüpheli tutuklandı. Bununla birlikte, 2 şüpheli serbest bırakıldı ve 5 şüpheli için ise adli kontrol kararı alındı. Bu operasyon, toplumu hedef alan dolandırıcılık faaliyetlerine karşı alınan etkili tedbirlerden biri olarak kaydedildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış