Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Diyarbakır Anneleri, 6 Yıldır Evlat Nöbeti Tutuyor: Umut ve Özlem Dolu Açıklamalar

    Diyarbakır anneleri, 6 yıldır çocuklarının akıbetini öğrenmek için çadırda bekleyişlerini sürdürüyor. Güzide Demir, oğlu Aziz için umutlu bir dönüş beklerken, Bedriye Uslu, oğlunu görmek için her gün çadıra gelmeye devam ediyor. Her ikisi de evlatlarına kavuşma özlemiyle dolu.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Diyarbakır Anneleri’nin Evlat Nöbeti 6 Yıldır Sürüyor

    Diyarbakır’da bulunan anneler, evlatlarının geri dönmesi için 6 yıldır kesintisiz bir şekilde nöbet tutmaya devam ediyor. Aileler, çadırlarının önünden evlatlarını bekleyerek kararlılıklarını sürdürüyor.

    Çocuklarını Bekleyen Aileler Umutlu

    3 Eylül 2019 tarihinde eski HDP İl Başkanlığı binasının önünde başlatılan oturma eylemi, annelerin evlat nöbeti olarak biliniyor. Güzide Demir, oğlu Aziz için 6 yıldır bu noktada beklediğini dile getirerek, “Çocuklarımızı almadan buradan ayrılmayacağız. Çözüm sürecinin olumlu geçmesini umuyoruz, inşallah çocuklarımızı alıp evimize götüreceğiz. Aziz, neredeysen gel. 10 yıldır sensizim. Bir telefon bile açmanı bekliyorum. Seni çok özlüyorum, gel güvenlik güçlerimize teslim ol” şeklinde duygularını ifade etti.

    Bedriye Uslu, oğlu Mahmut için her koşulda çadıra geldiğini aktardı. Uslu, “Sağlık sorunlarım olmasına rağmen her gün çadıra gelmek zorundayım. Oğlum olmasaydı burada duramazdım. Sıcak havaya rağmen umutla geliyorum, belki bir haber alırım diye. Umudumu kaybetmedim, geleceğine inanıyorum. Oğlumu çok özledim; içim yanıyor, ona doya doya sarılmak istiyorum. Mahmut geri dön, bu çileyi sona erdirelim. Biz de evimizde huzur bulalım. Gel, güvenlik güçlerimize teslim ol. Bu topraklar altında herkesin yeri var, sen de evine dön” diyerek hislerini aktardı.