Askeri Kargo Uçağının Düşmesi Sonrası Gelişmeler Takip Ediliyor
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Azerbaycan’dan ülkemize dönüş yolunda düşen askeri kargo uçağımıza ilişkin yürütülen arama kurtarma faaliyetlerini Gürcistan yetkilileri ile birlikte titizlikle izliyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı.
Bakan Fidan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Gürcistan sınırında meydana gelen C130 tipi askeri kargo uçağının düşüşüne ilişkin detaylar verdi. “Yürütülen arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili olarak Gürcistan makamları ile iş birliği yapıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerim, ailelerine ve yakınlarına sabır, aziz milletimize başsağlığı niyaz ediyorum” dedi.
Azerbaycan’dan Başsağlığı Mesajı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda ise, “Azerbaycan’dan dönerken düşen askeri kargo uçağına dair Azerbaycan Başbakanı Sayın Ali Asadov, bizlere taziyelerini iletmek ve dayanışma duygularını paylaşmak için iletişime geçti. Görüşmede, kardeş Azerbaycan’ın süreci dikkatlice takip ettiğini ve bu zor dönemde yanımızda olduklarını belirttiler. Sayın Asadov’a, Azerbaycan halkı adına ilettiği başsağlığı dilekleri için teşekkür ederim. Allah şehitlerimize rahmet eylesin” ifadelerine yer verdi.

