Dikili Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen Sahil Güvenlik Tarafından Yakalandı

1 Min Read

**Dikili Açıklarında 20 Düzensiz Göçmen Yakalandı**

İzmir’in Dikili ilçesi açıklarında, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından lastik bir botta bulunan toplam 20 düzensiz göçmen, 7’si çocuk olmak üzere, ele geçirildi.

Dikili’de Sahil Güvenlik Operasyonu

17 Kasım sabahı 05.35 civarında, Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-10) Dikili açıklarında hareket eden bir lastik bot tespit etti. Derhal olay yerine intikal eden Sahil Güvenlik Botu (KB-107), botu durdurdu ve gerekli kontrolleri gerçekleştirdi. Yapılan inceleme sonucunda, botun içerisindeki göçmenlerin sayısının 20 olduğu ve bunlardan 7’sinin çocuk olduğu belirlendi.

Göçmenler Kıyıya Taşındı

Sahil Güvenlik ekipleri, kıyıya çıkarılan düzensiz göçmenleri sağlık kontrolleri için gerekli işlemlerin yapılması amacıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine yönlendirdi. Bu operasyon, bölgede düzensiz göçmen akışının önlenmesine yönelik sürdürülen mücadelelerin bir parçası olarak dikkat çekti.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version