Dijital Sanat Akademisi İkinci Dönem Mezunlarını Verdi
Animasyon alanında nitelikli eleman eksikliğini gidermek amacıyla kurulan ‘Dijital Sanat Akademisi’, 2. dönem mezunlarını başarıyla uğurladı.
Ankara Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği ile ISF Film ortaklığında gerçekleştirilen ‘Dijital Sanat Akademisi’ projesi çerçevesinde, altı aylık eğitimlerini tamamlayan 180 genç mezuniyet belgelerini almaya hak kazandı. Mezuniyet etkinliğine ISF Studios’un kurucu ortağı İsmail Fidan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek ile birlikte öğrenciler katıldı.
“Bu Proje Bizim Önemli Projelerimizden Biri”
Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Duhan Kalkan, ajansın kuruluşundan bu yana Ankara’ya önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti ve “Başkent’in marka değerini arttırmayı önemsiyoruz. Görsel ve işitsel endüstrilerde animasyon sektörünün toplam pazar payının yüzde 30’lara ulaştığını biliyoruz. Gerçekleştirdiğimiz birçok projenin her biri değerli, ancak bu proje bizim için özel bir konuma sahip. Bugün ikinci mezunlarımızı uğurladığımız bu girişim, vitrin projelerimiz arasında yer alıyor. Bu projenin hayata geçmesinde bize destek veren bakanımıza ve genel müdürümüze özel teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
“Hayallerinizin Peşinden Koşun”
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, bu mezuniyetin sıradan bir mezuniyet olmadığını belirterek, “Almış olduğunuz eğitim, her açıdan akademik bir süreçti. Ancak üniversitedeki programlarla karşılaştırıldığında, belki de en değerli tecrübeyi yaşadınız. Çünkü burada sadece teknik bilgi edinmediniz, aynı zamanda hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için gerekli olan birikimleri kazandınız.” dedi.
“Sürekliliği İsterdim”
Ankara Üniversitesi’nde İspanyol Dili ve Edebiyatı okuyan Çağla Öztürk, ISF Akademi’nin ikinci döneminde animasyon eğitimi aldığını belirterek, “Bizi karşılayan ortam çok sıcak ve samimiydi. Eğitmenlerimiz alanlarında uzmandı ve son derece sabırlıydı. Bu süreç benim için harika bir deneyim oldu ve bu sürecin sonlanmasını istemiyorum. Keşke daha fazla sürseydi.” şeklinde duygularını aktardı. İlk dönem mezunu Ozan Demir de eğitiminin ardından burada çalışarak yeni çıkacak olan Rafadan Tayfa Gordion filminde yer alacağını belirtti.
Etkinlik, mezunların hazırladığı projelerin gösterimi ve sertifika takdimi ile sona erdi.