Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Didim’de Yunan Unsurlarının Türk Balıkçı Teknesine Yönelik Saldırısı Sonrası Sahil Güvenlik’ten Açıklama

    Didim açıklarında, Yunan Sahil Güvenliği’nin bir Türk balıkçı teknesine ateş açtığı bildirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, olaya müdahale ederek Yunan unsurları bölgeden uzaklaştırdı. “Hasip Reis 3” teknesinde mermi izlerine rastlandı ve adli tahkikat başlatıldı.

    Didim açıklarında, Yunan Sahil Güvenliği'nin bir Türk balıkçı teknesine ateş

    Didim’de Yunan Unsurlarından Balıkçı Teknesine Saldırı

    Aydın’ın Didim ilçesinde, Ege Denizi’nde Yunan unsurlarının bir Türk balıkçı teknesine saldırısı ile ilgili olarak Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan önemli bir açıklama geldi.

    Yapılan yazılı açıklamada, “Ege Denizi’nde Yunan Sahil Güvenliği Türk Balıkçı Teknesine Ateş Açtı” başlığıyla bazı bilgilerin paylaşıldığı belirtildi. Açıklamada yer alan bilgilere göre, Didim ilçesi Büyük Menderes Nehri açıklarında balık avlama faaliyetinde bulunan Türk bayraklı teknelere Yunanistan Sahil Güvenlik unsurları tarafından tacizde bulunulduğu bildirildi. Bu durum üzerine, olay yerine hızlı bir şekilde 2 adet Sahil Güvenlik Botu (TCSG-909, TCSG-21) gönderildi.

    Bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik Botları, önleme manevraları gerçekleştirdi ve telsizle Yunan Sahil Güvenlik unsurlarını uyararak, Türk teknelerinin güvenli bir şekilde avcılık yapmasını sağladı. Aynı zamanda Didim Taşburun Balıkçı Barınağı’na giden balıkçı teknelerinde yapılan incelemelerde, “Hasip Reis 3” isimli teknenin seyir radarında 4 mermi izinin tespit edildiği belirtildi. Bu meseleyle ilgili olarak adli bir süreç başlatıldığı ifade edildi.

    Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türk deniz yetki alanları içerisinde Mavi Vatan’daki hak ve menfaatleri koruma misyonuna 7/24 devam ettiğini kamuoyuna duyurdu.