Dezenformasyona Karşı Mücadele
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya üzerinde yayılan ve Antalya plajlarında çekildiği iddia edilen köpekbalığı videosunun gerçek olmadığına dikkat çekerek, bu yanıltıcı içerikle ilgili hukuki işlem başlatılacağını duyurdu.
Gerçekler Ortaya Çıktı
Birçok sosyal medya platformunda paylaşılan ve Antalya’nın Alanya ile Kemer ilçelerinde çekildiği öne sürülen köpekbalığı videosunun, aslında gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. Yapılan resmi açıklamada, “Sosyal medya hesapları üzerinden yayılan ‘Antalya’da köpekbalığı görüldü’ iddiası tamamen yanıltıcıdır.” ifadesine yer verildi. Videonun Norveç’teki bir balıkçı tarafından kaydedildiği ve 26 Haziran tarihinde kendi sosyal medya hesabında paylaşıldığı tespit edilmiştir.
Video, Antalya’da çekilmiş gibi gösterilerek Türkiye genelinde dolaşıma sokulmuş; bunun sonucunda Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı, söz konusu yanıltıcı içerikle ilgili yasal süreç başlatma kararı almıştır.
Turizm Güvenliği Ön Planda
Bu tür sahte içeriklerin, ülkemizin turizm potansiyelini olumsuz etkilemek amacıyla kasten yayıldığına vurgu yapıldı. Türkiye’nin güvenli bir turizm merkezi olarak biliniyor olması gerektiği belirtilerek, bu tarz dezenformasyon kampanyalarına itibar edilmemesi gerektiği önemle hatırlatıldı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı