Denizli’deki Öğrenciler Kızılay’ı Ziyaret Ederek Sosyal Sorumluluk Projesine Katıldı

Denizli’deki 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Sabiha Gökçen İzci Ocağı öğrencileri, sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Kızılay Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret etti. İzci lideri Namık Kemal Aydoğan, Kızılay’ın önemine vurgu yaparak güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğini belirtti.

Denizli'deki 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Sabiha Gökçen İzci Ocağı

Denizli’de bulunan 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’ne ait Sabiha Gökçen İzci Ocağı üyesi öğrenciler, sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde Kızılay’ı ziyaret ettiler.

Bu etkinlikte, izci liderleri Namık Kemal Aydoğan yönetimindeki öğrenci grubu, Kızılay Bölge Müdürlüğü’nde Türk Kızılay’ının misyonu, çalışma alanları ve kan bağışı sürecine dair bilgilendirme aldılar.

Ziyaretle ilgili düşüncelerini paylaşan Namık Kemal Aydoğan, sürekli olarak kan bağışı yaptıklarını belirterek, “1868 yılından bu yana 156 yıldır hizmet veren Kızılay, Osmanlı döneminde Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti adıyla faaliyete başlamış ve Cumhuriyet ile birlikte Türk Kızılay Derneği olarak anılmaya başlanmıştır. Kızılay, deprem, yangın, sel gibi zor zamanlarda sadece askerlere değil, aynı zamanda tüm vatandaşlara da yardım eli uzatmakla mükellef bir kurumdur. Ancak son dönemlerdeki bazı olaylar ve basında yer alan olumsuz haberlerle birlikte Kızılay’a olan güven sarsılmıştır. Kızılay, bir ticari kuruluş olmaktan ziyade, milletimize ait bir değer olmalıdır. Bireyler geçici olsa da kurumsal yapılar kalıcıdır ve bu nedenle Kızılay’a sahip çıkmalıyız. Yanlış uygulamalarda bulunan yöneticiler hakkında yetkililerin hesap vermesi gerekir. Bu tarz toplumsal hizmet amaçlı etkinliklerimiz İzcilerimizle birlikte ileride de devam edecektir” şeklinde konuştu.