Denizli’deki Kadın Girişimci, Yalıtım Sektöründe Fark Yaratan İnisiyatif
Denizli’de, bir kadın, mala ve fırçayı eline alarak yalnızca yalıtım alanında değil, aynı zamanda kadınların yeteneklerine yönelik önyargıları da kırıyor. Çocuk yaşta taş ustalığına adım atan Fatma Gül Ülker, kamu hizmeti deneyimini girişimciliğe dönüştürerek, erkek egemen yalıtım sektöründe dikkat çekici bir bayilik kurdu. Su, ses ve ısı yalıtımı sağlayan özel ürünleri ile piyasada yoğun ilgi gören Ülker, kadınlardan oluşturacağı yalıtım ve fayans ekipleri ile sektörde yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor. “Kadınlar bu işi yapamaz” diye düşünülüyor, ancak Ülker bu önyargıları birer birer alt üst ediyor.
İnşaat Dünyasında Kadın Eliyle Dönüşüm
Fatma Gül Ülker, erkek egemen inşaat sektörüne kadın eliyle bir dokunuş gerçekleştiriyor. Babasının yanında büyüyen ve inşaat sektöründe çocuk yaşta çalışmaya başlayan Ülker, yıllar içinde ustalık seviyesine gelmeyi başardı. Denizli’de doğan Ülker, 19 yaşında iken Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yılın kadını seçilerek sektördeki başarısını kanıtladı. Kamu hizmetinde geçirdiği 15 yılın ardından kendi girişimini kurmaya karar verdi ve yalıtım sektöründe büyük bir adım atarak geçmişteki yeteneklerini yeniden canlandırdı. “Kadınların her alanda faaliyet göstermesi gerektiğini göstermek, asıl hedefimdi” diyen Ülker, sahada olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Yeni Nesil Yalıtım ve Kadın Usta Ekipler
Fatma Gül Ülker, ISO Thermal’in Denizli bayiliğini alarak aktif çalışmalarına başladı. Yalıtımın yalnızca ses ve sıcaklık koruması değil, kadın emeğinin görünür olmasını sağlamak olduğunu ifade eden Ülker, özel ürünlerinin yüksek ilgi gördüğünü belirtti. Ses, ısı ve su geçirmez niteliklere sahip bu yalıtım malzemeleri, çatıdan zeminlere kadar birçok alanda kullanılmakta. Bu ürünler, enerji verimliliği sağlarken, aynı zamanda dış mekanların ömrünü uzatıyor. Pergoleler için yoğun talep aldıklarını dile getiren Ülker, bu talepleri karşılamak amacıyla tamamen kadınlardan oluşan bir ekip kuracaklarını belirtti. Ayrıca, taş ve fayans alanındaki uzmanlığını kullanarak kadın fayans ustaları da yetiştirecek.
Kadınların Gücünü Vurgulayan Bir Ses
Ülker, sektörde kadın olmanın getirdiği zorlukları açıkça ifade ederken, kendisine yöneltilen “Sen bu işi yapabilecek misin?” sorularını motivasyon kaynağı haline getirdiğini söyledi. İnsanların merak dolu bakışları ve sorgulayıcı tutumları karşısında her seferinde kendisini kanıtladığını belirten Ülker, “Kadınların sadece aile içinde değil, iş yerinde, şantiyede ve sahada da var olabileceğini göstermek için buradayım” ifadelerini kullandı. Amacının, sahada çalışan kadın ustalarla dayanışmayı artırmak, üretimi güçlendirmek ve kadınların potansiyelini görünür hale getirmek olduğunu dile getiren Ülker, “Unutmayın, bir kadının elindeki fırça, sadece yapıyı değil, geleceği de değiştirebilir” şeklinde konuştu.