Denizli’de Alkollü Sürücülerinin Ehliyetlerini Geri Alma Oyunu Çökertildi: 42 Kişi Gözaltında

1 Min Read

Denizli’de Alkollü Araç Kullanımına Karşı Operasyon

Denizli’de alkollü araç kullanan sürücülere yönelik yapılan operasyon sonucunda, ehliyetlerine el konulan sürücülerin hastanelere sevk edilerek yasal sınırların altında gösterilen kan testleri ile sahte sonuçlar elde eden bir şebeke ortaya çıkarıldı. Şebekenin 42 üyesi, gerçekleştirilen etkili operasyonlar sonucunda yakalandı.

Başarılı Takip ve Yakalama Süreci

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, trafik kontrollerinde yasal sınırın üzerinde alkol promili bulanan sürücülere yönlendirmelerde bulunan şebekeyi takibe aldı. Söz konusu sürücüler, ehliyetlerini geri alabileceklerine dair vaatler alarak sağlık kuruluşlarına davet edildi.

Hastanelerde kan testlerine tabi tutulan sürücülerden elde edilen sonuçların yasal sınırın altına çekilmesi amacıyla hileli yöntemler kullanıldığı tespit edildi. Bu bağlamda, şebekenin 24 üyesi, düzenlenen çeşitli operasyonlarla yakalandı.

Gözaltında Bulunan Şüpheliler ve Devam Eden Soruşturmalar

Beklenen soruşturmanın kapsamını genişleten polis ekipleri, Denizli Devlet Hastanesi ve diğer belirlenen adreslerde eş zamanlı baskınlar düzenledi. Bu operasyonlarda, kamu görevlileri de dahil olmak üzere 18 kişi daha gözaltına alındı.

Ele geçirilen verilerin değerlendirilmesi ile birlikte, gözaltında tutulan 42 şüpheli hakkında adli işlemlerin devam ettiği bildirildi. Bu tür organize suçlarla mücadelenin sürdüğü ifade edildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version