Denizli Valisi Coşkun’dan Atatürk’ü Anma Mesajı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87. yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti, köklü devlet tecrübemiz, kardeşliğimiz ve sarsılmaz birlikteliğimizle sonsuza dek var olacaktır.” şeklinde konuştu.
Vali Coşkun, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’nın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü 87. ölüm yıl dönümünde rahmet, saygı ve minnetle andı.
Yayımlanan mesajda, “Askeri dehası ve kimliği ile dönemin efsanevi liderlerinden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletine olan inancıyla ‘Ya istiklâl ya ölüm!’ anlayışını benimsemiştir. Tüm zorluklara göğüs gererek, milletimizle birlikte emperyalist güçleri mağlup eden Atatürk, ardından Cumhuriyet’i ilan etmiştir. Onun bağımsızlık ve geleceğe dönük kararlı duruşu, bugün bizlere bir arada durmanın ve ülkemizin gerçek gücünü hatırlatmaktadır. 10 Kasım, sadece bir anma günü değil; aynı zamanda Atatürk’ün mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltme ve geleceğe taşıma azmimizi tazeleme günüdür. Bugünkü amacımız, Atatürk’ün işaret ettiği hedefler doğrultusunda ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma’ bilincine sahip nesiller yetiştirmektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük mirası olan Türkiye Cumhuriyeti, köklü devlet geleneğimiz, kardeşliğimiz ve sarsılmaz birliğimizle daima var olacaktır. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşları ve vatan uğruna canlarını veren aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyorum.” ifadeleri yer aldı.

