**Tavas’ta Yeni Sağlık Merkezleri Hayata Geçti**
Denizli’nin Tavas ilçesinde, Kızılcabölük Aile Sağlığı Merkezi ve Karahisar Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, geniş bir katılımla hizmete açıldı.
**Açılış Töreni Coşkuyla Gerçekleşti**
Açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Öztürk, Kızılcabölük Aile Sağlığı Merkezi ile Karahisar 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun Tavas halkına hayırlı olmasını dileyerek şunları ifade etti: “Birinci basamak sağlık hizmetleri için gerekli olan aile sağlığı merkezleri, aile hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız son derece önemlidir. Lütfen, sağlık sorunlarınıza yönelik ilk başvurunuzu aile hekimlerinize yapın. Aile hekimlerimiz, yaşam boyu sağlık verilerimizi tutan, bizim sağlığımızı en iyi bilen uzmanlardır.”
**Nüfus Yoğunluğunu Azaltma Çabası**
Berna Öztürk, il genelinde aile sağlığı merkezi binalarının inşası ve yeni aile sağlığı merkezlerinin açılması ile aile hekimliği birime düşen nüfus oranının azaltılmaya çalışıldığını vurgulayarak, “Aile hekimliği başına düşen nüfus sayımız bu yılın başında 3 bin 50 iken, şu an 2 bin 867’ye düştü. Bugün açılışını yaptığımız bu 360 metrekarelik alan, üç aile hekimliğini barındıracak şekilde tasarlandı ve maliyeti Sağlık Bakanlığımız tarafından karşılandı” dedi.
**Vali Coşkun’dan Sağlık Hizmetleri Mesajı**
Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun da açılışta söz alarak, “Bugün burada, Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde, ilimizin birinci basamak sağlık hizmetlerini yürütmek üzere aile sağlığı merkezinin açılışını kutluyoruz. Mahallemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Buradan, vatandaşlarımız nitelikli ve etkili sağlık hizmetleri alacak.” dedi.
**Kurdele Kesimiyle Tesisler Hizmete Girdi**
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesimi yapıldı. İlk olarak Kızılcabölük Aile Sağlığı Merkezi, ardından Karahisar’da düzenlenen bir törenle 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete sunuldu. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli’ye tahsis edilen yeni donanımlı ambulans da açılan istasyona teslim edilerek, sağlık hizmetinin kalitesinin artırılması hedefleniyor.
KARS’TA 4 NESİLDİR KOLLU SÜT MAKİNELERİNİ TAMİR EDİYORLAR(KARS-İHA)
KARS’TA 4 NESİLDİR KOLLU SÜT MAKİNELERİNİ TAMİR EDİYORLAR(KARS-İHA)
KARS’TA 4 NESİLDİR KOLLU SÜT MAKİNELERİNİ TAMİR EDİYORLAR(KARS-İHA)
KARS’TA 4 NESİLDİR KOLLU SÜT MAKİNELERİNİ TAMİR EDİYORLAR(KARS-İHA)