Denetimli Serbestlikte Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin Özel Sektör İle Protokol İmzalandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler ve eski hükümlülerin istihdamını desteklemek amacıyla turizm sektörü temsilcileriyle işbirliği protokolü imzaladı. Başsavcı Yakup Ali Kahveci, bu projelerin adalet sisteminin sadece ceza vermekle kalmayıp, bireyleri topluma kazandırmaya yönelik olduğunu vurguladı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler ve eski hükümlülerin

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ile özel sektör turizm temsilcileri, denetimli serbestlikten faydalanan hükümlüler ve eski mahkumların topluma yeniden entegrasyonunu sağlamak amacıyla bir protokol imzaladı. Bu anlaşma, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün yönlendirmesiyle gerçekleştirildi. Protokol sayesinde, denetimli serbestlikteki bireylerin meslek edinmeleri ve iş gücüne katılımlarının teşvik edilmesi hedefleniyor. Amaç, infaz sisteminin modernleşmesi ve bireylerin toplumsal yaşama sağlıklı bir şekilde dönmelerinin desteklenmesidir. İmzalanan protokol çerçevesinde, yükümlüler, özel sektörde iş başında eğitim alarak meslek sahibi olma fırsatı elde edecekler. Bu durum, bireylerin ekonomik bağımsızlık kazanmasına ve topluma yeniden entegre olmalarına katkı sağlayacak.

Törende konuşan Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci, projeyle amaçlarının bireyleri topluma kazandırmak olduğunu vurgulayarak, “Bu tür projeler, adalet sistemimizin sadece ceza verme değil, bireyleri yeniden topluma kazandırma işlevini de yerine getirdiğini göstermektedir. Özel sektörle yapılan bu işbirlikleri, sosyal sorumluluğun en güzel örneklerindendir. Turizm sektöründeki temsilcilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederim,” ifadelerini kullandı. Protokol imza törenine, Başsavcı Kahveci’nin yanı sıra birçok yetkili de katıldı.