Demirci’de Öğretmenler Günü’nde Özgen İzmiroğlu Kültür, Bilim ve Teknoloji Merkezi Resmi Olarak Açılacak

Editör
2 Min Read

24 Kasım’da Demirci’de Açılış Heyecanı

Manisa’nın Demirci ilçesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Özgen İzmiroğlu Kültür, Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin açılışına ev sahipliği yapacak.

Özgen İzmiroğlu’nun Mirası Yaşatılıyor

Türkiye’nin önde gelen endüstriyel ambalaj üreticileri arasında yer alan İzvar Ambalaj A.Ş., kurucusu merhum Makine Yüksek Mühendisi Özgen İzmiroğlu’nun adıyla anılan ve onun değerlerini gelecek nesillere taşımayı hedefleyen “Özgen İzmiroğlu Kültür, Bilim ve Teknoloji Merkezi”ni Manisa’nın Demirci ilçesine kazandırdı.

Geleceğin Mühendislerine İlham Verecek

Üretim, çalışma ve topluma faydalı olma anlayışını benimsemiş bir mühendisin mirasını kesintisiz yaşatmayı amaçlayan bu merkez, geleceğin mühendisleri, öğretmenleri, gençleri ve bölge halkı için zengin bir öğrenme ve gelişim ortamı sunmayı hedefliyor. Özellikle Celal Bayar Üniversitesi Demirci Eğitim Fakültesi öğrencileri için büyük bir bilgi ve araştırma alanı olan bu merkez, Demirci halkının kültür, bilim ve teknolojiye erişimini artıracak bir toplumsal değer projesi olarak dikkat çekiyor.

İzvar Ambalaj A.Ş. Açıklama Yaptı

İzvar Ambalaj A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Kurucumuz merhum Özgen İzmiroğlu’nun en büyük mirası; üretmek, çalışmak ve topluma fayda sağlamaktı. Bu merkez, onun hayat felsefesini yeni nesillere aktarmak amacıyla tasarlandı. Demirci’ye böyle bir eseri kazandırmak bizim için gurur kaynağı” ifadelerine yer verildi.

Belediye Başkanı’ndan Davet

Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara, “Eğitim kenti Demirci’miz yeni bir eğitim merkezine kavuşuyor. Rahmetli iş insanı Özgen İzmiroğlu ve onun ailesi tarafından Eğitim Fakültesi kampüs alanına inşa edilen Özgen İzmiroğlu Kültür, Bilim ve Teknoloji Merkezi, 24 Kasım Pazartesi günü açılacak. Tüm hemşerilerimi bu önemli etkinliğe davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış