Demirci’de Bilim Merkezi İçin Tadilat Çalışmaları Başladı

Manisa’nın Demirci ilçesinde, TÜBİTAK ve T3 Vakfı desteğiyle hazırlanan Bilim Demirci Projesi için tadilat çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Erkan Kara, projenin eğitim açısından önemli katkılar sağlayacağını vurguladı. Bilim Merkezi, çeşitli atölyelerle öğrencilerin gelişimine katkıda bulunacak.

Manisa'nın Demirci ilçesinde, TÜBİTAK ve T3 Vakfı desteğiyle hazırlanan Bilim

Manisa’nın Demirci ilçesinde inşa edilmesi öngörülen Bilim Merkezi için tadilat ve düzenleme süreçleri başlamış durumda.

Demirci Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve TÜBİTAK 4003 Küçük Ölçekli Bilim Merkezi destek programından faydalanan projeye onay verildi. Desteklerin yanı sıra, T3 Vakfı’nın da katkıda bulunacağı Bilim Demirci projesinde; Doğa Bilimleri, Matematik, Astronomi, Uzay ve Havacılık, Tasarım ve Teknoloji Atölyeleri yer alacak. Bilim Demirci, 75. Yıl Alime Paşa Ortaokulu’nun eski lise binasının 2. katında hizmet verecek.

Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara ve Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Gül, tadilat ve düzenleme yapılan bilgilendirme alanında incelemelerde bulundular.

Başkan Kara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Eğitim şehri Demirci’mize önemli bir katkı sağlayacak olan Bilim Demirci projemizin onay almasının ardından derhal inşaat ve düzenleme çalışmalarına başladık. TÜBİTAK ile T3 Vakfı’nın desteğiyle, öğrencilerimizin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için önemli projeler gerçekleştireceğiz. Söz verdiğimiz bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bilim Demirci binası tamamlandığında ilçemiz halkının hizmetine sunulacak” şeklinde ifade etti.