Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    DEM Parti’den İmralı Ziyareti Hakkında Açıklama: “Kalıcı Barış İçin Tarihi Bir Adım Atılıyor”

    DEM Parti, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun İmralı’ya yapacağı ziyareti, Türkiye’de barış sürecine katkı olarak değerlendirdi. Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, bu adımın toplumsal uzlaşma ve eşit yurttaşlık için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    DEM Parti’den İmralı Ziyareti Açıklaması

    DEM Parti, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun İmralı’ya ziyarette bulunma kararı ile ilgili önemli bir duyuru yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, ziyaretin “86 milyonun ortak geleceği, demokratik ve özgür bir birlikte yaşamamız, eşit yurttaşlık ve kalıcı barışa” katkı sağlamasını umduklarını belirtti.

    Komisyon Oylama Sonuçları

    Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, gerçekleştirdikleri oylama neticesinde İmralı’ya gitme yönünde karar aldı. 32 üye ‘evet’ oyu verirken, 2 üye ‘hayır’ dedi, 3 üye de çekimser kaldı. Bu kararın ardından, DEM Parti milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, medyaya yazılı bir bildiri sundu. Açıklamada, İmralı ziyaretinin Türkiye’nin demokratik anlayışının ve kalıcı barış arzusunun en somut göstergesi olarak değerlendirildiği ifade edildi.

    Yeni Bir Dönemin Kapısı Açılıyor

    Komisyonun İmralı’ya ziyareti, Türkiye’de yeni bir dönemin başlangıcını temsil edebilir. Açıklamada, Öcalan ile gerçekleştirilecek görüşmelerin sürecin sağlıklı ve güvenli şekilde ilerlemesine büyük katkıda bulunacağına dair inançlarının tam olduğu vurgulandı. Ayrıca, Komisyon üyelerine, bu zorlu görevi üstlenmelerinden dolayı teşekkür edildi.

    Birlikte Barış İçin Çözüm Arayışı

    DEM Parti temsilcileri, tüm siyasi aktörleri, ortak gelecek ve kalıcı barış adına dayanışma ve uzlaşmaya davet etti. “Barışı inşa etmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Farklı siyasi görüşlerimiz olsa da, bu ülkenin geleceği için barış ve çözüm ortak paydasında bir araya gelmeyi amaçlıyoruz” denildi.