**Davao, Filipinler’de 7.4 Büyüklüğünde Deprem: 7 Kişi Hayatını Kaybetti**
Filipinler’in Davao Oriental eyaleti açıklarında meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre en az 7 kişi yaşamını yitirdi. Davao Sivil Savunma Ofisi Bölge Müdürü Ednar Dayanghirang, depremin merkez üssünün bulunduğu bölgedeki şehir ve kasabalarda can kayıplarının yaşandığını açıkladı. Ayrıca, birçok bina ve köprünün ağır hasar gördüğü bilgisi geldi. Yıkımın boyutunu netleştirmek için araştırmaların devam ettiğine dikkat çekildi.
Tsunami Uyarısı Kaldırıldı
Filipinler Volkanoloji ve Sismoloji Enstitüsü (PHILVOCS), yerel saatle 09:43’te 20 kilometre derinlikte kaydedilen depremin ardından bölge için verilen tsunami uyarısının daha sonra kaldırıldığını bildirdi. Bununla birlikte, artçı depremler konusunda vatandaşların dikkatli olmaları ve kıyı kesimlerinden uzak durmaları gerektiği vurgulandı.
BM, Yardım İçin Hazır Bekliyor
Birleşmiş Milletler (BM) Koordinatörü Arnauld Peral, Filipinler’deki BM ekiplerinin durumu yerinde incelediğini ve gerekli devlet kurumları ile işbirliği içerisinde bulunacaklarını ifade etti. Peral, “BM ajansları, Filipinler hükümetinin ihtiyaç duyması durumunda yardım sunmaya hazır” şeklinde konuştu.