Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Datça’da Yasadışı Kınalı Keklik Satışı Yapan Kişiye 28 Bin TL Cezai İşlem Uygulandı

Muğla’nın Datça ilçesinde, yasadışı Kınalı Keklik satışı yapan bir kişiye toplam 28 bin TL ceza verildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne gelen ihbarla yakalanan şahıs, elindeki dört keklikle birlikte gözaltına alındı.

Muğla'nın Datça ilçesinde, yasadışı Kınalı Keklik satışı yapan bir kişiye

Datça’da Yasadışı Keklik Satışı: 28 Bin TL Ceza

Muğla’nın Datça ilçesinde, yasadışı yollarla Kınalı Keklik satışı yapan bir kişi yakalandı ve 28 bin TL para cezasına çarptırıldı.

İhbar Üzerine Harekete Geçildi

112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bir şahsın elinde bulundurduğu dört adet Kınalı Kekliği satmak için müşteri aradığı yönünde ihbar yapıldı. Bu ihbar sonrasında, Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri ile Muğla İl Jandarma Komutanlığı, bahsi geçen adres üzerine operasyon düzenledi.

El Konuldu ve İdari Ceza Uygulandı

Yapılan incelemede, şahsın elinde yasadışı olarak satmaya çalıştığı dört Kınalı Keklik bulundu. Yetkili makamlar, ‘Kara Avcılığı Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, şahsa hem idari para cezası uygulanarak hem de kekliklere el konuldu.

Toplamda 28 Bin TL Ceza

Bireye, gerçekleştirdiği yasadışı satış nedeniyle 12 bin TL idari para cezası ile 16 bin TL tazminat cezası olmak üzere toplamda 28 bin TL ceza kesildi. Bu olay, doğanın korunması adına yürütülen çalışmaların önemini bir kez daha gözler önüne serdi.