Darıca’da ‘Kocaman Okuyor’ Etkinliği ile Yüzlerce Öğrenci Kitap Okudu

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, ‘Kocaman Okuyor’ projesinin final etkinliği gerçekleşti. 15 Temmuz Şehitler Stadı’nda yüzlerce öğrenci kitap okudu. Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, kitap okumanın önemini vurguladı ve bu kültürü yaymayı hedeflediklerini belirtti.

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde, 'Kocaman Okuyor' projesinin final etkinliği gerçekleşti. 15

Darıca’da Kitap Okuma Etkinliği Büyük İlgi Gördü

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde gerçekleştirilen bir etkinlikte, yüzlerce kişi kitap okumanın keyfini birlikte yaşadı.

‘Kocaman Okuyor’ Projesi Final Etkinliği

Darıca Kaymakamlığı’nın başlattığı “Kocaman Okuyor” projesinin finali, 15 Temmuz Şehitler Stadı’nda yapıldı. Etkinlikte, çok sayıda öğrenci aynı anda kitap okumaktan mutluluk duydu. İlçedeki tüm eğitim seviyelerinde uygulanan bu projeye, öğrencilerin yanı sıra öğretmenler ve veliler de katılarak aktif bir şekilde yer aldı. Proje süresince her ay belirlenen sayfa sayısını tamamlayan öğrencilere ödüller verilirken, veliler için de özel yarışmalar düzenlendi. Finalde ise stadyumu dolduran yüzlerce öğrenci, tek yürek olup kitap okuma etkinliği ile farkındalık oluşturdu. Etkinliğe öğretmenler ve ilçe yöneticileri de katılarak öğrencilere destek sundu.

Kitap Okumanın Önemi

Etkinlikte konuşan Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, “Bir bireyin farkındalığını artıran ve bir milleti aydınlatan kitap okuma alışkanlığı, gelişmiş toplumların ortak özelliğidir. Ancak, ülkemizdeki okuma oranları maalesef tatmin edici değil. Biz de bu oranları artırmak amacıyla harekete geçtik. Amacımız, tüm vatandaşların kitaplarla olan ilişkisini güçlendirip, okuma kültürünü yaymak ve bu alışkanlığı yaygın bir yaşam tarzı haline dönüştürmektir.” şeklinde konuştu.

Program, projeye katkı sağlayan okul yöneticilerine ve ödül kazanan öğrencilere plaket sunulmasıyla sona erdi.