Darende’de Acil Sağlık Hizmeti: İki Hasta Helikopterle Hastaneye Sevk Edildi
Malatya’nın Darende ilçesinde meydana gelen acil sağlık olaylarında, kalp krizi geçiren 83 yaşındaki A.F.Y. ile beyin kanaması yaşayan 65 yaşındaki S.A., ambulans helikopter yardımıyla hastaneye yetiştirildi.
Kritik Durumdaki Hastalar, Hızla Tedavi İçin Yola Çıktı
Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi’nde ilk müdahale edilen bu iki hasta, ardından daha fazla tedavi için kent merkezine sevk edilmesi gerekliliği nedeniyle ambulans helikopterle taşındı. İlgili sağlık ekipleri, hastaları Darende ilçe stadyumuna ulaşan helikoptere güvenli bir şekilde transfer etti. Sonrasında, hastalar Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Bu hızlı müdahale, sağlık ekiplerinin özverili çalışmasının bir örneği olarak ön plana çıkarken, acil durumlarda zamanın ne kadar kritik olduğunu bir kez daha gösterdi.