Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet’in 102. Yıldönümü Kutlamaları Nilüfer’de Başladı: Başkan Özdemir, “Cumhuriyet Geleceğimizdir” Dedi

Cumhuriyet’in 102. yıl dönümü Nilüfer’de Atatürk Anıtı’na çelenk konularak kutlandı. Törende, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Cumhuriyet’in geleceği inşa ettiğini vurguladı. Ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu da Cumhuriyet’in öneminden bahsetti.

Cumhuriyet’in 102. yıl dönümü Nilüfer'de Atatürk Anıtı’na çelenk konularak kutlandı.

102. Yıl Kutlamaları Nilüfer’de Coşkuyla Başladı

Cumhuriyet’in ilan edilişinin 102. yıl dönümü, Nilüfer’de gerçekleştirilen çelenk sunma töreniyle kutlandı. Bu etkinlikte konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, “Cumhuriyet varsa geleceğimiz var” mesajını vererek vurguladı.

Gün boyunca sürecek etkinliklerin başlangıcı, Nilüfer Belediyesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na yapılan çelenk sunumuyla oldu. Törene, birçok vatandaşın yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir ve eşi Nuray Özdemir’in yanı sıra, CHP Parti Meclis Üyesi ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve birçok belediye başkan yardımcısı ve muhtar katılım gösterdi.

Özgürlüğün ve Eşitliğin Temeli

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde selamlama konuşması yapan Başkan Özdemir, “Bugün, milletimizin yeniden doğuşunu simgeleyen, özgürlük, eşitlik ve adalet ilkeleri üzerine kurulu yeni bir yaşamın miladı olan bu büyük günün yıldönümüdür” dedi.

Atatürk’ün “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözünü hatırlatarak, Cumhuriyet’in özgürlük mücadelesi verenlerin ve haklarını savunmak için duranların sesi olduğunu ifade etti. Özdemir, “Adaletin, özgürlüğün ve dayanışmanın hâkim olduğu bir Türkiye umudunu sürekli olarak canlı tutacağız. Çünkü Cumhuriyet varsa geleceğimiz kesinlikle güvence altında” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Gelecek Nesillere Adalet ve Eşitlik Mirası

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Orkun Gazioğlu, Cumhuriyet’in sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bir değer ve yaşam biçimi olduğunu belirtti. Gelecek nesillere adil, özgür ve eşit bir Türkiye bırakma görevlerinin bilincinde olduklarını vurguladı.

Cumhuriyet Bayramı, yalnızca geçmişin bir hatırası değil, aynı zamanda geleceğin inşa edileceği bir temelin simgesidir. Tüm bu duygularla dolu olan etkinlik, Cumhuriyet’in kazanımlarını yeniden hatırlatmış oldu.