Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: “Karadeniz’de Barış ve İstikrar İçin Çabalarımız Devam Ediyor”

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara’daki “Romanya Ulusal Günü” resepsiyonunda Türkiye ile Romanya arasındaki ticari ilişkilerin gelişimine vurgu yaptı. Yılmaz, barış ve istikrar için işbirliklerinin kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Ştefan Tinca ise iki ülke arasındaki dostluğun kültürel boyutuna dikkat çekti.

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara'daki "Romanya Ulusal Günü" resepsiyonunda Türkiye

    Romanya Ulusal Günü Resepsiyonu Ankara’da Gerçekleştirildi

    Ankara’da düzenlenen “Romanya Ulusal Günü” etkinliğinde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bölgedeki barış ve istikrar için süren çabaların devam edeceğini belirtti. Yılmaz, “Özellikle Karadeniz bölgesinde barışın, refahın ve istikrarın korunması adına gösterdiğimiz gayretler kararlılıkla sürdürülmektedir.” dedi.

    Ticaret Hacmi Hedefleri Büyüyor

    Bir otelde gerçekleşen bu özel resepsiyona, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Ştefan Tinca, bürokratlar ve çeşitli siyasiler katıldı. Yılmaz, Türkiye’nin Romanya ile olan ticaretinin giderek arttığını vurgulayarak, “Romanya, Güneydoğu Avrupa’daki en büyük ticaret ortağımıza dönüşmüştür. 2024 yılı için 10 milyar doları aşan bir ticaret hacmi hedefliyoruz; 2023 yılı için ise bu miktarın 13 milyar dolara ulaşmasını öngörüyoruz. Nihai hedefimiz 15 milyar dolardır.” ifadelerini kullandı.

    Yılmaz, Türk sermayesinin Romanya’daki değerinin 8 milyar doları bulduğunu belirterek, Türk yatırımcıların bu ülkedeki ilgisinin her geçen gün arttığını ifade etti. Ayrıca, Türk firmalarının Romanya ekonomisine katkılarının sadece yatırımlarla sınırlı kalmayıp, bilgi ve tecrübe paylaşımını da kapsadığını dile getirdi.

    Altyapı Projeleri ve İş Birlikleri

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Karadeniz bölgesindeki barış ve istikrarın yanı sıra, Romanya’da gerçekleştirilen büyük altyapı projelerinin Türk mühendislik yeteneklerinin önemli örneklerini oluşturduğunu da söyledi. “Savunma sanayindeki iş birliğimiz, yükselen bir yıldızdır. Ayrıca enerji güvenliğine yönelik yatırımlarımız ve bölgesel tedarik zincirinin güçlenmesi gibi alanlarda iş birliği olanaklarımız hızla artmaktadır.” diyerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin pekiştiğini ifade etti.

    Romanya Büyükelçisi’nden Veda Mesajı

    Etkinlikte söz alan Romanya’nın Ankara Büyükelçisi Stefan Tinca ise, iki ülke arasındaki dostluğun yalnızca siyasi ve ekonomik boyutlarının olmadığını, aynı zamanda derin bir insani ve kültürel yanının bulunduğunu belirtti. Tinca, “Türkiye’deki Rumen topluluğu, Rumen öğrencileri ve profesyonelleri, toplumlarımız arasında canlı bir bağ kurmaktadır.” dedi.

    Büyükelçi Tinca, Türkiye’deki görev süresinin sona erdiğini belirterek, “Bu akşam, milletler arası dostluğun ancak halkların iyi niyetiyle sürdürülebileceğini hatırlıyoruz. Her öğrenci değişimi ve kültürel etkinlik, ikili ilişkilerimizin zenginliğine katkıda bulunmaktadır.” ifadelerini kullanarak, Türkiye’de geçirdiği beş yıllık sürecin anlamlı deneyimlerle dolu olduğunu söyledi.