Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yangınla Mücadelede İnsansız Hava Araçlarının Önemi Üzerine Konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamalarda, yangınla mücadelede insansız hava aracı kullanımında Avrupa’da en öncelikli ülke konumunda olduklarını ve dünya genelinde ise ikinci sırada yer aldıklarını belirtti. Yangın sonrası zarar gören bölgelerde ağaçlandırma çalışmalarının, takip eden yılın sonuna kadar gerçekleştirileceğini ifade etti.
Yeşil Vatan Kahramanları Programında Vurgular
Cumhurbaşkanı, Etimesgut Havalimanı’ndaki “Yeşil Vatan Kahramanları Görev Başında” Programı’nda yaptığı konuşmada, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ve ekiplerine teşekkür etti. Erdoğan, yeşil vatanın korunmasında görev yapan tüm emekçilere şükranlarını sundu ve canları pahasına çalışan orman kahramanlarını saygıyla andığını kaydetti.
Öte yandan, iklim değişikliği ve çevresel sorunların doğa üzerindeki etkileri hakkında endişelerini dile getiren Erdoğan, bu durumun kaynaklar üzerinde artan bir baskı oluşturduğunu belirtti.
Orman Varlığı ve Doğal Zenginlikler Üzerine Değerlendirme
Son yıllarda orman varlığının büyük tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirten Erdoğan, artan sıcaklıkların ve uzun süre süren kuraklıkların ormanlar için ciddi tehlikeler oluşturduğunu vurguladı. Yangınların yalnızca doğal yaşamı değil, aynı zamanda insan yerleşimlerini de tehdit ettiğini, bu nedenle yangınlarla mücadele çalışmalarının artırılması gerektiğini ifade etti.
Yalnızca Yangın Değil, Kırsal Kalkınma da Önemli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaçlandırma faaliyetlerinin yanı sıra kırsal kalkınma hamlelerine de önem verdiklerini ve bu süreçte geleneksel ürünlerle ekonomik kazanç sağladıklarını söyledi. 2002’den bu yana 7.5 milyar fidanın toprakla buluşturulduğunu belirtti. Ayrıca, yangınlarla mücadele edecek altyapı ve araç donanımının arttırılması için önemli adımlar atıldığını da sözlerine ekledi.
Son olarak, yerel yönetimlerin doğa koruma konusundaki sorumluluklarını yerine getirmeleri gerektiğine değinen Erdoğan, kaynakların israfı ve yetki boşluklarının doğada yaratabileceği tahribata dikkat çekerek, çocuklarımıza yaşanabilir bir çevre bırakmak adına maksimum çabayı göstereceklerini belirtti.