Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarının başkanvekillerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde ağırladı.
Kabul sırasında İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yenilenen kurulların başkanvekillerine başarı dileklerinde bulunduğunu duyurdu. Toplantıya; Bilim, Teknoloji ve Yenilik, Eğitim ve Öğretim, Ekonomi, Güvenlik ve Dış Politika, Hukuk, Kültür ve Sanat, Sağlık, Sosyal ve Gençlik, Tarım ile Gıda ve Yerel Yönetimler ve Afet Politika Kurullarının başkanvekilleri katıldılar.
Altun, Cumhurbaşkanı’nın politika kurullarının hazırlayacakları raporların ve projelerin desteklenmesi gerektiğini vurguladığını belirtti. Erdoğan, bu süreçte etkili, verimli ve pratik çalışmaların alınacak kararlara katkıda bulunacağını belirtmiş, hükümetin faaliyetlerinin ve gelecekle ilgili vizyonun genç nesillere etkili bir şekilde aktarılmasının önemine dikkat çekmiştir. Cumhurbaşkanının, politika kurullarından uzun vadeli vizyon ve programların hazırlanması noktasında kaliteli çalışmalar beklediği ifade edildi. Erdoğan, 2028 yılında bu vizyonla halkın karşısına çıkmayı ve Türkiye’yi geleceğe taşımak amacıyla yeni nesillere kalacak sağlam bir yapı ortaya koymayı hedeflediğini dile getirdi.