Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Forumu'nda gönderdiği video mesajda, güvenli gıdaya erişimin sadece bir arz meselesi değil, aynı zamanda milli güvenliğimizin temel unsuru olduğunu belirtti. İtalya'nın Roma kentinde gerçekleştirilen forumda, israf ve gıda güvenliği konularına değinen Erdoğan, “Dünya Gıda Forumu'nun insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

İklim Değişikliği ve Gıda Güvenliği

Erdoğan, iklim değişikliği ve çevre koruma konularında da duyarlılık göstererek, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakma çabalarının önemini vurguladı. Gıda israfının dünya genelinde büyük bir sorun olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Türkiye olarak bu konuda atılan adımlarla gıda israfını azaltmaya yönelik çalışmalara odaklandıklarını söyledi. 2020 yılında başlatılan ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' girişimi sayesinde ekmek israfının %18 oranında azaltıldığını belirtti.

Türkiye'nin Uluslararası Rolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin BM Gıda ve Tarım Teşkilatı genel direktörlüğü seçimleri için adaylık sürecini de duyurarak, eski Tarım Bakanı Dr. Mehdi Eker‘e destek talep etti. Erdoğan, Dünya Gıda Forumu'nun başarılı geçmesini dileyerek, istişarelerin tüm insanlık için faydalı olmasını temenni etti. Türkiye, gıda güvenliği ve iklim taahhütlerini bir araya getiren projeler üzerinde çalışarak, uluslararası alanda daha etkin bir rol oynamayı hedefliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı