Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avustralya’nın Genel Valisi Sam Mostyn ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi. Bu önemli görüşmede, Türkiye ile Avustralya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra, bölgesel ve küresel meseleler üzerinde de duruldu. Erdoğan, iki ülke arasındaki tarihi dostluk bağlarını daha da güçlendirmek amacıyla ticaret, turizm ve ulaştırma gibi alanlarda iş birliği yapmaya devam edeceklerini vurguladı.
Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail’in Gazze ve Filistin topraklarında sürdürdüğü saldırgan politikaların sona ermesi için uluslararası toplumun çabalarını artırması gerektiğini ifade etti. Gazze’deki insani krizin daha da derinleştiğine dikkat çeken Erdoğan, Türkiye’nin bu bölgeye kesintisiz yardımlar ulaştırmak için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti. Kalıcı barışın ancak iki devletli çözümlerle mümkün olabileceğini dile getirdi.
Bu görüşmeye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ve Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.