Beyli Mahallesi'nde Cuma Günleri Bayram Coşkusu

Ordu'nun Perşembe ilçesine bağlı Beyli Mahallesi'nde, 3 yıl önce başlatılan imece usulü yemek geleneği, her cuma gününü bayram havasına dönüştürüyor. Cami cemaati, bu uygulama sayesinde yaklaşık 100 kişiden 250-300 kişiye yükseldi.

İkramlar ve Birliktelik

Beyli Mahallesi'nde her cuma sabahı bir araya gelen mahalle sakinleri, keşkek, tatlı, su böreği ve ayran gibi ikramlarla birlikte sohbet ediyor. Yaz-kış demeden devam eden bu gelenek, mahalledeki birlik ve beraberlik ortamını güçlendiriyor. İkramlar, her cuma saat 09.00 itibarıyla başlayarak namaz vaktine kadar sürüyor.

Cami cemaati, bu etkinlik sayesinde hem birbirleriyle kaynaşıyor hem de Cuma namazını birlikte kılıyor. Beyli Mahallesi Muhtarı Serkan Ümit Aybastı, uygulamanın mahalledeki dayanışmayı artırdığını belirtiyor. “Daha önce yaklaşık 100 kişi ile kıldığımız cuma namazını artık 250-300 kişiyle kılıyoruz. Bu sayede güzel bir kaynaşma ortamı oluştu,” diyen Aybastı, geleneğin devam etmesini umuyor.

Mahalle Sakinlerinden Yorumlar

Mahalle sakini Hayri Soğuksu, “Dışarıdan gelenler de oluyor. Arkadaşlarımızla görüşüp karşılaşıyoruz. Bayram havasında muhabbetlerimiz oluyor,” diye konuştu. Diğer bir mahalle sakini Sami Öney ise, “Cuma günlerinde birlik ve beraberlik içerisinde bir araya geliyoruz. Bu uygulama diğer mahallelere de örnek olmalı,” şeklinde düşüncelerini paylaştı. Emine Seven ise, uygulamanın mahallenin şenlenmesine ve dayanışma örneği sergilemesine katkı sağladığını ifade etti.

Kaynak: RSS