Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çorumlu çiftçi İbrahim Işık’ın özenle yetiştirdiği “Paşa” adlı 1 ton 150 kilogramlık tosun, 380 bin TL’ye alıcı bekliyor.

Çorum’da besici İbrahim Işık, 1 ton 150 kilogram ağırlığındaki kurbanlık tosun “Paşa”yı 380 bin TL’ye satmak için alıcı bekliyor. Hayvanlarını özenle besleyip yetiştiren Işık, geçen yıl 80 hayvanla kurban dönemi geçirdiğini belirtti.

Çorum'da besici İbrahim Işık, 1 ton 150 kilogram ağırlığındaki kurbanlık

Çorum’da Üretim Rekoru: “Paşa” 1 Ton 150 Kilogram Ağırlığındaki Kurbanlık 380 Bin TL’ye Satışta

Çorum’da, hayvancılıkla uzun süredir uğraşan İbrahim Işık, beslediği dikkat çekici 1 ton 150 kilogram ağırlığındaki “Paşa” ismindeki tosununu 380 bin TL’lik bir fiyat ile satışa sunmuş durumda.

Halk arasında “Paşa” olarak bilinen bu imza kurbanlık, İbrahim Işık’ın özenli bakımı sayesinde bu kadar kilo almayı başardı. Çiftçi, diğer iki kurbanlığının da 1 ton 150 kilogram civarında olduğunu, bir tanesinin ise 1 ton 50 kilograma ulaştığını belirtti. Kurbanlık hayvanların yeterince bakım gördüğünü ve “Paşa”dan elde edilecek gelirin de oldukça tatmin edici olduğunu dile getiren Işık, mevcut ikinci “Paşa”yı da sattığını belirtti.

Besleme Yöntemleri ve Fiyat Konusunda Açıklamalar

İbrahim Işık, hayvanlarının doğal besleme yöntemlerini benimseyerek yetiştiğini vurguladı. “Hayvanlarımızı yonca, yulaf, arpa ve kaba yemle besliyoruz. Fiyat konusunu fazla konuşmayı istemiyoruz ama soranlar oluyor.” şeklinde ifade eden Işık, sosyal medya ve telefon aracılığıyla gelen talepleri karşılamak için elinden geleni yaptığını belirtti. Pazarlık konusunda ise müşteri ile yüz yüze iletişim kurmanın daha sağlıklı olduğunu vurgulayan Işık, bir önceki “Paşa”yı almak üzere Ankara’dan bir müşteri ile görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı.

Işık, hayvanlarının bakımında asıl emeği verenin çobanları olduğunu ve kendi katkılarının yanında çobanın vazifesinin daha ağır olduğunu söyleyerek, “Kurban dönemi geldiğinde genellikle 80 baş hayvanımız oluyor. Bu hayvanları bir yıl öncesinden yaylaya götürerek dört ay boyunca otlatma gerçekleştiriyoruz. Sonrasında besiye alıyor, bir yıl boyunca özenle büyütüyoruz.” dedi.

Ek olarak, büyük hayvanları müşterileriyle hisse şeklinde satabilme imkanının bulunduğunu da sözlerine ekledi. Bu sayede, daha fazla insanın kurban bağışında bulunmasının önünü açtıklarını belirtti.