Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çorum’daki un fabrikasındaki patlamada yaralanan işçilerin sağlık durumu hakkında açıklama yapıldı

Çorum’daki Hatap Un Fabrikası’nda meydana gelen patlamada 9 işçiden 8’i yaralandı. Vali Ali Çalgan, 1 işçinin ağır yaralı olduğunu, diğerlerinin ise sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti. Olay, paketleme bölümünde basınç nedeniyle gerçekleşti.

Çorum'daki Hatap Un Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 9 işçiden 8'i

Çorum’daki un fabrikasında meydana gelen patlama sonucu yaralanan işçilerle ilgili bilgi veren Vali Ali Çalgan, “Yaralılardan bir tanesi 3. derece yanık tedavisi görmektedir. Durumu ciddidir, ancak diğer 7 işçinin yakında sağlıklarına kavuşacaklarını öğrendik” dedi.

Olay, Mimar Sinan Mahallesi Erzurum Dede Sokak’taki Hatap Un Fabrikası’nın paketleme bölümünde, tıkanan bir borunun hava basıncıyla açılması esnasında meydana geldi. Bu sırada çıkan kıvılcımlar bir patlamaya yol açtı. Patlama sırasında, o an paketleme alanında bulunan 9 işçiden 8’i yaralandı ve olay yerine hemen çağrılan sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak onları hastanelere kaldırdı. Patlamanın ardından Vali Ali Çalgan ve Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, fabrikaya giderek durumu yerinde inceledi.

Patlama hakkında yapılan açıklamalarda, Vali Çalgan, “Bugün saat 11.54 civarında un fabrikasının paketleme ünitesinde hava basıncı nedeniyle bir patlama gerçekleşti. Bu alanda çalışan 9 işçimizden, 8’i bu olaydan etkilendi. Bir işçi ayakta tedavi edilerek gönderildi, diğer 8’inin ise Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile iki özel hastaneye sevk edildi. Yedi yaralının sağlık durumları iyi görünüyor. Ancak 1 işçi 3. derece yanık için tedavi altındadır ve durumu ağırdır; diğer 7 işçinin ise yakında taburcu edilmeleri bekleniyor” ifadelerini kullandı.