Çorum’da Radikal Eğitim Verenlere Operasyon
Çorum’da, sosyal medya aracılığıyla çocuklara bomba yapımı ve molotofkokteyli hazırlama gibi tehlikeli eğitimler veren kişilere yönelik, üç ilde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda, gözaltına alınan üç şüpheliden ikisi tutuklandı.
Sosyal Medya Üzerinden Tehlikeli Yönlendirmeler
Alınan bilgilere göre, Çorum İl Jandarma Komutanlığı’nın Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 18 yaş altındaki çocukların, sosyal medya platformları üzerinden çeşitli ideolojik gruplar altında örgütlenmeye başladığını belirledi. Yapılan analizlerde, bu grupların eylem hazırlıkları, bomba yapma, molotofkokteyli oluşturma, uzun namlulu silah kullanma ve psikolojik harekat taktikleri üzerine bilgilendirici içerikler paylaştıkları tespit edildi.
Operasyon ve Gözaltılar
Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda yürütülen soruşturma neticesinde, 14 Ekim tarihinde Çorum merkezli olmak üzere Yozgat ve Niğde illerinde, belirlenen 3 hedef şahsa yönelik eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyon sonucu, 3 şüpheli gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerin ardından, 17 Ekim tarihinde adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Bu olay, sosyal medyanın tehlikeli yanlarını bir kez daha gözler önüne sererken, güvenlik güçlerinin radikal eğilimleri önleme konusundaki kararlılığını ortaya koydu.